Social 4 Iulie 2017 16:03
Cetatea dacica Sarmizegetusa va fi scanata din avion, pentru a identifica principalele obiective arheologice, ingropate sub pamant, astfel incat,sa poata fi elaborat un program de cercetare si conservare a sitului UNESCO, situat in Muntii Orastiei.

"Dorim să facem o scanare la situl arheologic, astfel încât să știm care sunt obiectivele de sub pământ, pentru a putea face o cercetare arheologică în următorii ani. Este o scanare specifică, efectuată pentru siturile arheologice, care poate pătrunde sub nivelul solului, astfel încât să vedem vestigiile arheologice existente", a spus reprezentantul CJ Hunedoara, potrivit agerpres.ro.

Acesta continua prin a spune ca administratia judeteana se preocupa de conservarea si protejarea cetatii dacice. De aceea, va semna un contract cu Institutul National al Patrimoniului (INP) pentru a intocmi documentatia potrivita, prin care autoritatile sa aiba acces la finantarile necesare pentru lucrarile de protejare a sitului.

Potrivit presedintelui CJ Hunedoara, pana la jumatatea lunii iulie vor fi definitivate aceste aspecte de ordin arheologic, iar la sfarsitul lunii februarie 2018, institutia va putea sa depuna prima cerere de finantare pentru conservarea si protejarea monumentului istoric.

Cetatea este administrata de CJ Hunedoara din anul 2013, dupa ce a fost preluata de la Ministerul Culturii. In primele patru luni ale acestui an, numarul turistilor care au vizitat Sarmizegetusa a depasit 10.000 de persoane, ceea ce inseamna o crestere de aproape 2,5 ori fata de aceeasi perioada a anului trecut.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.