Social 4 Iulie 2017 10:57
Augustin Lazar, procurorul general al Romaniei, sustine ca nu se teme de nimic, in contextul in care Inspectia Judiciara va efectua un control la Ministerul Public, la solicitarea ministrului Justitiei, Tudorel Toader.

"Ministrul Justitiei are dreptul sa ceara o asemenea verificare. Nu ma tem de nimic, Ministerul Public este o institutie puternica, echilibrata, care isi face datoria in conformitate cu legea. Nu am primit nicio instiintare oficiala", a declarat Augustin Lazar, citat de romanialibera.ro.

"Am sesizat Inspectia juidicara a CSM pentru a face evaluari de fond privind activitatea manageriala la DNA, pe de o parte, si la Ministerul Public, Parchetul ICCJ, pe de alta parte pentru ca la cele doua autoritati nu au mai fost facute evaluari de fond privind activitatea manageriala din 2007. (...) Sper sa se constate ca nu avem o justitie selectiva, faptul ca sesizarile deduse spre urmarire penala au fost puse pe rol, solutionate cu celeritate, sa raspundem ceriuntei de solutionare in termen rezolabil. (...) Avem nevoie de o justitie dreapta, sustinem combaterea faptelor de coruptie, dar in acelasi timp, ca ministru al Justitiei, sunt obligat sa nu vad numai partea pozitiva, faptul ca multi inculpati sunt descoperiti si condamnati, trebuie sa vad si partea negativa. Din pacate, multi cetateni, romani, sunt arestati, urmariti penal, timisi in judecata. condamnati, ca ulterior sa se constate ca nu sunt vinovati, ceea ce e o tragedie si e mai mult decat o pata neagra pentru justitia din Romania", a explicat ministrul Justitiei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.