Social 4 Iulie 2017 10:06
Procurorul general Augustin Lazar a declarat marti, referindu-se la disputele din interiorul DNA, ca aceasta este o structura de elita a Ministerului Public, care in cateva zile isi va clarifica problemele, si ca scandalul exista in jurul institutiei, fiind produs, "nu dezinteresat, de anumite canale media". Despre detectorul de minciuni, invocat de cei care au reclamat modul in care procurorul sef al DNA Laura Codruta Kovesi dorea sa ancheteze felul in care inregistrarile cu ea au ajuns in spatiul public, Lazar a sustinut ca acest procedeu, "fara a fi o regina a probatiunii", poate oferi date despre directia in care trebuie sa mearga o investigatie.

"Sugerati dumneavoastra ca exista scandal in DNA. Scandalul exista in jurul DNA. Adica exista un bruiaj, un zgomot mediatic deosebit de interesat, care ar vrea sa gaseasca vulnerabilitatile unei institutii de elita a Ministerului Public, vulnerabilitatile si posibilele radicalizari ale unei persoane care, sigur, ar putea sa aiba anumite frustrari de-a lungul timpului acumulate. Insa eu va asigur ca DNA este o structura de elita a Ministerului Public in care UE a investit bani multi, are un corp de elita, ca de altfel, si intreg Ministerul Public si DNA isi va clarifica toate problemele pe care le are", a afirmat procurorul general, raspunzand unei intrebari pe tema scandalului de la DNA.

El a sustinut ca "scandalul este in jur, este produs nu dezinteresat de anumite canale media" si ca "evident ca avantajeaza pe cei care doresc oprirea luptei anticoruptie", scrie News.ro.

"Dumneavoastra spuneti ca sunt tensiuni, faptul ca cineva sa comita o fapta in DNA, nu inseamna tensiuni, inseamna ca acel cineva va fi gasit si lucrurile vor fi clarificate in zilele imediat urmatoare si se va demonstra ca DNA este capabila sa-si clarifice problemele", a mentionat Lazar.

El a fost intrebat si in legatura cu utilizarea detectorului de minciuni anchete, avand in vedere ca procurorii care s-au adresat Inspectiei Judiciare reclamand-o pe Kovesi au invocat faptul ca aceasta dorea utilizarea testului polihgraf.

"Putina lume stie cateva lucruri care sunt esentiale: detectorul de minciuni este un dispozitiv care este utilizat pentru a verifica sinceritatea. Nu reprezinta o regina a probatiunii, dar poate sa ajute pe cel care face verificarile sa determine dintr-un cerc mai larg de suspecti, incotro ar trebui sa mearga investigatia. Cu certitudine va spun ca a multa oara a fost folosit detectorul de minciuni, nu pentru a produce proba regina, ci pentru a orienta investigatia pe baza de probe, intr-o zona unde sa fie identificat", a explicat Augustin Lazar.

Citeste si:
Pavel Bartoș a fost operat de urgență. Cu ce probleme de sănătate...
Pavel Bartoș a fost operat de...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.