Social 3 Iulie 2017 14:11 de Clara Vacaru
Un barbat a fost inculpat de terorism, pentru ca ar fi pregatit un atac asupra presedintelui francez Emmanuel Macron in timpul defilarii de la 14 iulie sau unor grupuri minoritare, anunta autoritatile franceze, relateaza The Associated Press si FranceInfo.

Planurile suspectului, in varsta de 23 de ani, erau vagi si nefinalizate si parea sa actioneze singur, a anuntat luni o purtatoare de cuvant a Procuraturii Parisului, Agnes Thibault-Lecuivre, citata de AP.

Barbatul, cu vederi nationaliste, a fost arestat joi, la Argenteuil (Val-d'Oise), de serviciile subdirectiei antiteroriste SDAT. El a vorbit politiei despre un plan de a-l ataca pe Macron de Ziua Nationala, pe 14 iulie, potrivit purtatoarei de cuvant.

Impotriva s-au formulat acuzatii sambata cu privire la o activitate terorista individuala, a precizat ea.

Macron urmeaza sa asiste la o defilare militara, la Paris, de Ziua Nationala a Frantei, alaturi de presedintele american Donald Trump. Seful statului francez urmeaza sa participe apoi, la Nisa, la marcarea unui an de la atacul cu un camion, revendicat de Statul Islamic, soldat cu 86 de morti.

Potrivit FranceInfo, o semnalare pe Internet, pe o platforma de jocuri video ar fi alertat serviciile antetoriste.

Tanarul le-ar fi spus altor navigatori pe Internet ca vrea sa cumpere o pusca de tip Kalasnikov pentru a comite un atentat. El gravita in jurul mediilor ultranationaliste de extrema dreapta, iar in acest stadiu ancheta nu permite sa se spuna daca are vreo legatura cu vreo retea, potrivit postului francez.

Tanarul a fost condamnat deja, in trecut, din cauza apologiei terorismului.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.