Social 3 Iulie 2017 10:58
Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare cod portocaliu de furtuni, in vigoare de luni de la ora 10.00, pana marti la ora 10.

"In intervalul mentionat, vor fi averse ce vor avea si caracter torential, pe parcursul zilei de luni (3 iulie) mai ales in Oltenia, Muntenia, sudul Banatului si local in Transilvania si Moldova, iar noaptea, cu precadere in Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei si in sudul Moldovei. Ploile vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari ale vantului si izolat grindina.

In intervale scurte de timp sau prin cumulare, in judetele Gorj, Valcea, Dolj, Olt, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Covasna, Vrancea, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Ialomita si Calarasi, in municipiul Bucuresti si in zona de munte a judetelor Hunedoara, Alba, Sibiu, Brasov se vor inregistra cantitati de apa de 50...70 l/mp si pe arii restranse peste 80...90 l/mp, indeosebi in judetele Teleorman, Giurgiu, Olt, Arges si Valcea", se arata in atentionare.

De asemenea, va intra in vigoare si un cod galben. "In Dobrogea, local in Moldova, Transilvania, sudul Banatului, vestul Olteniei si nord-estul Munteniei se vor inregistra, in intervale scurte de timp sau prin cumulare, cantitati de apa de 25...50 l/mp", anunta meteorologii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.