Social 2 Iulie 2017 10:35
Politistul Marian Godina comenteaza incidentul de la Cluj, unde o tanara actrita a fost ridicata de jandarmi, fiind cercetata pentru "tulburarea desfasurarii normale a unei manifestari autorizate".

"Ieri a fost pentru a doua oara cand am descoperit o actrita de care nu auzisem, dar nu pentru ca ar fi facut vreun rol extraordinar in vreun film premiat, ci pentru ca a tinut sa joace in public, gratuit, un rol de circar. Actrita noastra a participat la un mars LGBT, dupa care a tinut sa mearga si la manifestatia antigay. S-a dus acolo, dupa cum ea ne spune, ca sa faca dialog, adica nu doar sa asculte si sa taca (ceea ce era oricum ostentativ). Cu alte cuvinte, s-a gandit ea cumva ca oamenii aia, ale caror pareri sunt neschimbate de cateva secole, pot fi adusi pe calea cea dreapta de catre ea, prin dialog.(...)

Din pacate pentru ea, nu a fost asa pentru ca acolo nu erau absolventi de filosofie dornici de dezbateri cu argumente pro si contra. (...)

Din fericire, tot pentru ea, jandarmii au bagat actoria in duba, pentru ca legea e clara in privinta unor astfel de manifestatii, iar cand prezenta unei persoane instiga, acea persoana trebuie indepartata, pentru ca lucrurile sa nu degenereze, asta pentru protectia ei in primul rand. Oare ce iesea daca nu erau jandarmii deloc? Se mai ducea acolo dornica de dialog?

E trist sa vad ca formatori de opinie ne prezinta din nou un "abuz" al Jandarmeriei fara ca macar sa se documenteze daca jandarmii au procedat legal. Era suficient de citit Legea 60/1991 si de gandit ca ea se aplica la fel si pentru barbati, si pentru femei. Ca doar tot suntem impotriva discriminarii. Si cred ca oricum au rugat-o frumos cam de prea multe ori. (...)

Si ca sa nu uit sa-mi iau doza de injuraturi: Felicitari, Jandarmeria Romana!", a scris Godina pe Facebook.

Citeste si:

Citeste mai mult in postarea sa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.