Social 1 Iulie 2017 22:32
Dupa incidentul de sambata de la mitingul pentru sustinerea familiei traditionale, cand o tanara a fost ridicata de jandarmi cu duba pe motiv ca deranja desfasurarea evenimentului, Jandarmeria a anuntat ca se fac „verificari privind posibila incalcare a prevederilor legii privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice”. La randul ei, tanara explica, intr-un mesaj pe Facebook, ca nu a vrut sa incite la violenta si s-a aratat contrariata de interventia in forta a jandarmilor.

Intr-un comunicat care incepe cu formularea ”JANDARMERIA – O FORTA PENTRU SIGURANTA TA”, Jandarmeria arata faptul ca „o persoana de sex feminin s-a deplasat cu o bicicleta in imediata apropiere a locului in care organizatorii tineau un discurs, trecand la adresarea unor cuvinte si expresii de contestare a legitimitatii desfasurarii adunarii publice, fapt ce a provocat intreruperea acesteia”.

Citeste si: O tanara este cercetata pentru tulburarea manifestatiei de sustinere a familiei traditionale

Potrivit fortelor de ordine, tanara savarsea ”acte de tulburare” si a refuzat sa plece din piata

„Pentru evitarea unei posibile stari conflictuale cu participantii la adunarea publica, a fost condusa de catre un echipaj de jandarmi la sediul Sectiei 2 Politie, unde s-a procedat la legitimarea acesteia si stabilirea identitatii, precum si efectuarea de verificari privind posibila incalcare a prevederilor Legii nr. 60/1991 privind organizarea si desfasurarea adunarilor publice”, se arata in comunicat.

La randul ei, tanara, care se numeste Oana Mardare, a postat un mesaj pe Facebook in care explica faptul ca a mers in piata pentru a intelege mai bine problema aflata in discutie si ca nu a fost violenta, ci doar nu a fost de acord cu multime.

„Nu, nu sunt ok. Nu am inteles nimic din ce s-a intamplat azi. Din momentul in care am deschis gura intr-un spatiu public, la o manifestare publica, intr-un mod pasnic si pacifist si am fost luata pe sus. Din momentul ala nu am mai inteles nimic. Asta e si problema mea in fond: nu inteleg multe dintre lucrurile care se intampla in jurul meu. N-am inteles de ce am fost azi dimineata la un mars de solidaritate in Cluj, la marginea Somesului, feriti de privirile oricarui clujean care s-ar putea simti jignit de cateva sute de oameni care promovau iubirea si drepturile omului. N-am inteles de ce in Piata Avram Iancu e autorizata, fara nicio problema, o manifestare care promoveaza ura si discriminarea. N-am inteles de ce, eu, cetatean, nu am voie sa stau sa ascult ce zice celalalt cetatean si sa imi permit sa corectez afirmatiile lui eronate. N-am inteles de ce eu, cetatean, sunt scoasa cu forta din spatiul public cand le spun ca, daca ma lasa, plec de buna voie dupa ce se termina manifestarea la care vreau sa particip, pentru ca ma intereseaza sincer sa INTELEG. N-am inteles de ce Jandarmeria este agresiva cu un om care nu e agresiv. De ce sunt acuzata de violenta cand nu am fost violenta, de consum de alcool cand nu consum alcool, de rebeliune cand nu am fost rebela. N-am vrut scandal. Revolutie. Atentie. N-am vrut sa fiu curajoasa. Am vrut doar sa vad cati oameni sunt in Piata Avram Iancu si sa aud ce tip de discurs este considerat potrivit pentru «centru». Dar mi-am permis sa nu fiu de acord. In centru centrului. Si... asta nu se face”, a scris Oana Mardare.

Citeste si:
Dosar 10 August. Șefii din Jandarmerie vor putea scăpa de acuzații...
Dosar 10 August. Șefii din...

Martorii povestesc ca, in momentul in care tanara si-a pus punctul de vedere in contradictoriu cu unul dintre vorbitori, participantii au inceput sa o apostrofeze, scrie News.ro.

Jandarmii s-au apropiat si i-au cerut sa plece, insa cand tanara a refuzat, un individ din multime a apucat-o de mijloc si a doborat-o, cu tot cu bicicleta pe care era.

Jandarmii au intervenit, iar martorii sustin ca au tarat-o zece metri pana langa duba. In acest timp, fata plangea si sustinea ca vrea sa ramana sa auda ce se vorbeste. Intr-un final, jandarmii au luat-o pe sus si au urcat-o in duba, ducand-o la Sectia 2 Politie pentru cercetari.

Aproximativ cincizeci de persoane au participat, sambata, in Piata Avram Iancu din centrul municipiului Cluj-Napoca la un miting de sustinere a familiei traditionale, organizat de Partidul Romania Unita, Partidul Romania Mare si oganizatia Noua Dreapta.

Citeste si:
Manifestatia `Toti pentru Europa`, in Piata Victoriei. Concerte si...
Manifestatia `Toti pentru...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.