Social 1 Iulie 2017 10:51
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a sustinut la un post de televiziune ca in Romania comunitati intregi au fost create datorita cresterii oilor.

"Oaia a unit generatii, oaia a descoperit muntele si a populat muntele. Oaia a dat mancare si ne-a imbracat, oaia a dezvoltat industria lanii, oaia a creat localitati, a generat comune si frumoase comune, uitati-va in Sibiu, oaia a sudat generatiile, tata cu fiul, bunicul cu nepotul. Marginimea Sibiului este construita din lana oii, din branza oii, din mielul oii. Astazi, sigur ca oaia are doar dorinta de a fi inteleasa de toti", a declarat Daea la Antena 3.

Anterior, ministrul Agriculturii a sustinut ca "oaia este o statuie vie. Langa oaie gasesti o frunza, langa frunza nu poti sa gasesti o oaie".

Saptamana aceasta, ministrul a tinut sa vorbeasca din nou despre importanta cresterii oilor: "Sa stiti ca nu intru in categoria celor care critica oaia seara si dimineata mananca branza. Intru in categoria acelora care abordeaza cu seriozitate acest domeniu si pe care il gestionez cu echilibru, in asa fel incat aceasta specie care a avut o crestere importanta in ultima perioada sa isi pastreze ascensiunea efectivului in asa fel incat sa putem valorifica cele 4,8 de hectare de pajisti din Romania, care inseamna deopotriva Olanda, Belgia si Elvetia la un loc".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.