Yuppy 30 Iunie 2017 15:01 de Clara Vacaru
Stapanii de caini si pisici de rasa comuna si fara pedigree vor putea sa isi castreze gratuit animalele de companie, costurile operatiilor urmand sa fie suportate de Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA), conform unui proiect de hotarare aprobat vineri in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Initiatorii acestui proiect estimeaza ca prin acest program ar putea fi sterilizate cel putin 10.000 de animale, valoarea totala a serviciilor fiind in jur de 700.000 de lei pentru acest an.

Proiectul de hotarare a fost aprobat cu 43 de voturi "pentru” si unul "impotriva”, scrie News.ro.

"Se aproba suportarea din bugetul ASPA pe anul 2017 a cheltuielilor ocazionate de sterilizarea/castrarea animalelor de companie de rasa comuna si a celor fara pedigree (caini si pisici), inclusiv metisii acestora, aflate in familiile si gospodariile individuale ale locuitorilor municipiului Bucuresti”, se arata in proiectul de hotarare.

Astfel, operatiile de sterilizare vor fi realizate de cabinetele veterinare din Bucuresti care vor semna cu ASPA protocolul de colaborare privind programul anual de sterilizare gratuita a animalelor fara pedigree, cu stapan.

Consilierii USR, care au initiat acest proiect, spun ca pretul unei astfel de interventii chirurgicale se ridica la aproximativ 50-70 de lei. Ei estimeaza ca in cadrul acestui program vor fi sterilizate cel putin 10.000 de animale, valoarea totala a serviciilor fiind in jur de 700.000 de lei pentru acest an. Consilierii isi argumenteaza propunerea prin faptul ca majoritatea stapanilor care nu isi sterilizeaza animalele au un nivel de trai sub mediu si de multe ori si un nivel de educatie redus.

Consilierii generali au mai adoptat in sedinta de vineri un proiect de hotarare privind adoptia la distanta, primarul Capitalei, Gabriela Firea, spunand ca la adapostul din Mihailesti a fost identificat un spatiu pentru caini, unde cei care vor sa adopte la distanta pot plati taxa de 190 de lei pe luna, suma care sa acopere ingrijirea animalelor.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.