Social 30 Iunie 2017 14:11 de Clara Vacaru
UBER a ajuns la cinci miliarde de curse la nivel mondial. Acest lucru s-a intamplat pe 20 mai, cand 156 de calatorii au inceput simultan la ora 07:29:06am GMT in 24 de tari de pe sase continente, in orase precum Mumbai, Moscova sau Varsovia.

UBER a ajuns la cinci miliarde de curse pe 20 mai, 2017, dupa ce, in urma cu 11 luni, depasea doua miliarde de curse. Pragul de 1 miliard de curse a fost atins in decembrie 2015.

Cele 156 de calatorii simultane au avut loc in Statele Unite ale Americii, India, Mexic, Brazilia, Chile, Indonezia, Singapore, Filipine, Rusia, Australia, Columbia, Canada, Franta, Malaezia, Pakistan, Peru, Ucraina, UK, Republica Dominicana, Egipt, Kenya, Polonia, Turcia si Emiratele Arabe Unite. Cea mai scurta dintre acestea a fost de doar 0,47 km, in San Francisco (cu UberX), in timp ce in Singapore, o tara a carei latime nu depaseste 57 de km, s-a inregistrat cea mai lunga cursa, de 27,5 km (cu UberPOOL, prin care mai multi pasageri pot imparti aceasi masina pana la destinatie).

Toti soferii care au contribuit la depasirea pragului vor primi din partea UBER cate 500 de dolari. Printre cei 156 de parteneri s-a numarat si un motociclist partener UberMOTOR din Jakarta, care efectua chiar prima sa cursa pe platforma UBER.

Si pentru sase dintre pasageri a fost prima lor cursa cu UBER (in Jakarta, Islamabad, Chennai, Guadalajara si San Francisco).

Cele cinci miliarde de curse nu ar fi fost posibile fara increderea pasagerilor si fara efortul si implicarea soferilor. In prezent, Uber investeste mai mult ca niciodata in optiuni mai bune pentru pasageri si soferi care sa ne duca spre 10 miliarde de curse. Acesta este doar inceputul!”, a declarat Pierre-Dimitri Gore-Coty, UBER EMEA regional manager, potrivit unui comunicat de presa remis 9am.ro

Despre UBER
Misiunea Uber este sa faca transportul in mediul urban la fel de accesibil ca apa curenta – peste tot, pentru toata lumea. Compania Uber a fost fondata in 2009 in Statele Unite ale Americii, cu scopul de a rezolva o problema simpla - cum poti comanda o cursa la atingerea unui buton. Sase ani si peste un miliard de curse mai tarziu, Uber isi propune sa rezolve o provocare si mai mare: reducerea poluarii si a aglomeratiei urbane, aducand mai multi oameni in mai putine masini. Din februarie 2015, Uber este si in Romania, in Bucuresti si, din 2016 si la Cluj, Brasov si Timisoara.

Citeste si:
Dezvăluiri despre Uber: violență și presiuni politice. Ce referiri...
Dezvăluiri despre Uber:...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.