Social 30 Iunie 2017 14:03
Jandarmii au participat la un exercitiu de antrenament pentru gestionarea situatiilor de criza, organizat de Uniunea Europeana, la Centrul National de Antrenament al Fortelor Jandarmeriei Franceze de la Saint-Astier. 

Potrivit unui comunicat de presa, emis de Jandarmeria Romana, citat de agerpres.ro, la acest exercitiu au participat peste 200 de militari si politisti din peste 20 de tari. "Participantii s-au pregatit in comun pentru a gestiona scenariile fictive create special pentru exercitiu, acesta avand drept obiective cresterea interoperabilitatii fortelor de ordine din state diferite si capacitatea acestora de a actiona in mod integrat, folosind proceduri de lucru comune."

"Antrenamentul Fortelor Multinationale face parte din Proiectul EUPST II al UE, in cadrul caruia Jandarmeria Romana detine calitatea de membru in consortiu, alaturi de alte 13 natiuni europene, presedintia consortiului fiind actualmente detinuta de Olanda, prin Jandarmeria Regala Olandeza.In prima parte a exercitiului s-a pus un accent deosebit pe invatarea bunelor practici in domenii precum drepturile omului, egalitatea de sanse, criminalistica, neutralizarea dispozitivelor explozive improvizate, asigurarea si restabilirea ordinii publice etc. Partea teoretica a fost urmata de exercitii de invatare, iar ulterior, in partea a doua a antrenamentului, participantii au gestionat diferite situatii tactice de raspuns in situatii de criza", informeaza comunicatul citat.

In 2018, Jandarmeria Romana va organiza un stagiu international, un exercitiu de antrenament EUPST, care se va desfasura la Centrul de Antrenament al Jandarmeriei Romane in Domeniul Ordinii Publice de la Ochiuri, Dambovita.

Din consortiul EUPST fac parte: Romania, Bulgaria, Cipru, Germania, Estonia, Finlanda, Franta, Italia, Portugalia, Spania, Marea Britanie si Academia Europeana de Politie (CEPOL).

Proiectul vizeaza antrenarea fortelor pentru a creste capabilitatea in gestionarea situatiilor de criza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.