Social 30 Iunie 2017 13:31 de Clara Vacaru
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu spune ca proaspatul guvern condus de Mihai Tudose este demn de perioada ceausista, iar masurile care se prefigureaza vor da inapoi Romania din punct de vedere economic.

Mi se pare ca acest cabinet, acest guvern, ar fi considerat foarte bun de Nicolae Ceausescu. Cred ca incepe in acest moment cea mai mare restauratie etatist anticapitalista si antioccidentala de dupa 1989”, a declarat la Digi24 jurnalistul si scriitorul Cristian Tudor Popescu.

(...) Deci, este un guvern-marioneta al dlui Dragnea. Daca ne uitam putin, dl. Dragnea si ai sai au calcat in picioare programul de guvernare sacrosanct cu care au castigat alegerile mult mai tare decat a facut-o Grindeanu. Deci, iata ca nici macar asta nu era problema pentru care a fost dat jos guvernul Grindeanu, ca nu ar fi respectat programul de guvernare. Pai nu-l respecta dl. Dragnea si ai sai!”, a punctat CTP.

Cristian Tudor Popescu a criticat in acest context propunerea de ministru de la Cultura, in persoana lui Lucian Romascanu, fost director executiv la Kanal D si fost manager la Libertatea si Cancan. „Nici macar Nicolae Ceausescu sau nici Nicolae Ceausescu nu l-ar fi pus, totusi, la Cultura pe managerul acela de tate si craci - nu stiu exact cum se numeste dansul. Asta e peste orice inchipuire”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Masurile astea economice sunt clar masuri care dau inapoi Romania. Asa cum in planul justitiei a facut acest guvern eforturi iesite din comun pentru a retrograda Romania, a o arunca in timp, inapoi, acum Guvernul Dragnea 2 face acelasi lucru si din punct de vedere economic.

Dupa parerea mea, cred ca a facut bine presedintele Iohannis, mentin aceasta opinie, el a procedat corect ca nu a tinut seama de caracteristicile acestui personaj Tudose, care a fost acuzat pe nedrept de relatii cu SRI. Omul arata, in opinia mea, ca un colaborator entuziast al Securitatii a batrane, de dinainte de 89, adica ar fi un bun reprezentant - prin ideile pe care am vazut ca le nutreste domnul acesta - al national-ceausismului ranced de sfarsitul anilor 80. Iohannis nu a tinut seama de aceste aspecte, i-a lasat pe domnii de la PSD, pe dl Dragnea, sa puna pe cine au dorit, pentru ca pana la urma suntem in plina guvernare PSD! Daca i-ar fi impiedicat, daca respingea, nu ar facut decat sa ii eroizeze. Dragnea si ai sai ar fi comentat ca presedintele se opune stoparii crizei, doreste sa tina Romania in instabilitate economica in continuare, e antiroman, e antinational si asa mai departe. Sa guverneze acum PSD-ul cu dl. Tudose si ai sai, cu dl. Dragnea care manevreaza, iata, si Parlamentul ca pe Adunarea Nationala si cu costurile pe care le vom plati cu totii, nu numai cei care au votat cu dl Dragnea si PSD si ALDE”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Citeste si:
Cristian Tudor Popescu, declarații șocante după decesul lui...
Cristian Tudor Popescu,...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.