Social 30 Iunie 2017 13:30
18 elevi romani, membri ai cluburilor de programare CoderDojo din Cluj-Napoca si Timisoara, au castigat locul 1 la 5 categorii si au ocupat a doua pozitie la alte doua sectiuni ale competitiei internationale CoderDojo Coolest Projects 2017, ce a avut loc la Dublin. BRD – Groupe Société Générale le-a fost alaturi, sustinand costurile de participare la concurs ale celor doua echipe.

“Suntem foarte mandri de rezultatele pe care elevii romani le-au obtinut la una dintre cele mai importante competitii de programare din lume. Eram convinsi ca aceasta experienta va fi de neuitat pentru ei si ca talentul, pasiunea si ambitia lor vor primi recunoasterea pe care o merita. Ne bucuram in primul rand pentru ei, caci sunt niste copii extraordinari, si credem in abilitatea tinerei generatii de a folosi potentialul tehnologiei pentru un viitor mai bun”, a declarat Roxana Milos, Brand Communication Manager, BRD – Groupe Société Générale.

“Rezultatele pe care le-am obtinut anul acesta la CoderDojo Coolest Projects sunt deosebit de importante pentru noi. Matei Caravateanu este un copil foarte, foarte bun, iar acest premiu ii va da si mai multa siguranta in proiectele viitoare. Am avut foarte multa incredere in Matei inca de acum 3 ani, cand l-am adus pentru prima data la atelierele CoderDojo, desi avea doar 6 ani. El este si motivul pentru care am devenit voluntar, pentru ca era considerat prea mic atunci de catre ceilalti mentori si mi-am dorit sa-i fiu alaturi. Abia astept sa descopar ce va face in continuare”, a declarat Ioana Cheres, mentor al echipei din Cluj-Napoca.

“Am pornit la drum increzatori, dar cu emotii firesti. Toti elevii au facut o treaba excelenta, s-au pregatit serios, iar asta s-a vazut si in rezultatele obtinute. Cel mai mult ne bucura ca am putut fi alaturi de ei in aceasta experienta deosebita, suntem convinsi ca este doar inceputul si ca vom auzi curand mai multe despre realizarile lor. Suntem recunoscatori pentru sustinerea BRD in acest demers, pentru ca au avut incredere in tinerii nostri si le-au oferit startul de care aveau nevoie pentru a se remarca in acest domeniu atat de dificil si competitiv”,
a declarat lect. univ. dr. Alexandra Fortis, asoc. Facultatea de Matematica si Informatica, Universitatea de Vest si director al Institutului GeoGebra, Romania.

In 2017 au fost inscrise in concursul CoderDojo Coolest Projects aproximativ 1.000 de aplicatii, website-uri sau alte creatii individuale sau dezvoltate in echipa, gandite de copii din intreaga lume. Proiectele care le-au adus premii elevilor de la Timisoara si Cluj-Napoca au fost inscrise in sapte categorii de concurs: Scratch – peste 13 ani, Dezvoltare de jocuri – sub 12 ani, Dezvoltare de jocuri – peste 14 ani, Hardware – intre 12 si 13 ani, Hardware – peste 14 ani, Website – peste 14 ani si Evolution – Proiecte complexe.

Matei Caravateanu, cel mai tanar participant din partea Romaniei la concursul CoderDojo Coolest Projects 2017, este membru al echipei @Academy+Plus de la CoderDojo Cluj-Napoca. El are 9 ani si a castigat premiul I la categoria Dezvoltare de jocuri, sub 12 ani, pentru proiectul The Lost World, un joc care iti ofera posibilitatea sa explorezi o lume post-apocaliptica.

Potrivit unui comunicat remis 9am, membrii atelierelor CoderDojo Timisoara au participat la concurs cu 10 proiecte, dintre care 6 au ocupat locuri pe podium. Victor Fortis si Elisa Erzse, din echipa @CD Loga, au fost castigatorii categoriei Scratch, la subcategoria de varsta peste 13 ani, pentru proiectul Terrabots, un joc puzzle-platformer in care robotii Terrabots sunt folositi pentru a descoperi alte planete. Patrick Lenis, Victor Baican si Cezar Fagadar, membri ai echipelor @temirice si @Startup Hub, au luat locul 1 la categoria Dezvoltare de jocuri, peste 14 ani, pentru dezvoltarea proiectului Shase. Mircea Serbanescu, David Babescu si Dariana Dorin, membri ai echipei @FEAA, au castigat cu proiectul Blind Helper, un dispozitiv pentru oamenii cu deficiente de vedere, la categoria Hardware, sub 14 ani.

Citeste si:
Elevii vor fi admiși la liceu după o nouă metodă începând din anul...
Elevii vor fi admiși la liceu...

Tot la categoria Hardware, insa la subcategoria peste 14 ani, castigatoarea premiului I a fost Laura Chirila, cu proiectul MindRobot, un robot construit pe baza unui microcomputer Raspberry Pi ce poate fi controlat cu ajutorul unui set de casti Emotiv Insight. Sebastian Males, membru al echipei @temirice si unul dintre autorii proiectului “Site-ul Inspectoratului Scolar Judetean Timis”, a ocupat locul 2 la categoria Websites, peste 14 ani. Roxana Draghia, Andrei Matraguna si Andreea Pintea, membri ai echipei @CD Loga, autorii proiectului Lights Among Us, s-au clasat pe locul 2 la categoria Evolution – Proiecte complexe.

CoderDojo
este o comunitate globala de cluburi de programare non-profit, initiata in Irlanda in anul 2011, ce are ca scop sustinerea copiilor cu varste intre 7 si 17 ani care doresc sa invete programare intr-un mediu informal. Competitia CoderDojo Coolest Projects, un concurs ce reuneste copii si tineri din intreaga lume, are loc in fiecare an la Royal Dublin Society Arena, din Irlanda, unde sunt premiate cele mai bune si inovatoare site-uri web, aplicatii, programe sau jocuri.

Citeste si:
Stil ecvestru la Karpatia Horse Show: clasic chic! Ce premii poti...
Stil ecvestru la Karpatia...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.