Social 30 Iunie 2017 12:25
Judecatorii Curtii Constitutionale au anuntat cand se va dezbate sesizarea fostului premier Sorin Grindeanu, in care semnaleaza ca nu a fost respectat secretul votului la motiunea de cenzura din 21 iunie, fapt care dus la un conflict de natura constitutionala intre puterile statului prin efectul motiunii asupra cabinetului sau.

Astfel, CCR va discuta sesizarea fostului prim-ministru pe 12 iulie, noteaza antena3.ro.

Fostul premier Sorin Grindeanu reclama Curtii Constitutionale faptul ca unii parlamentari au votat motiunea de cenzura cu bilele la vedere, fapt ce contravine prevederilor din Regulamentul activitatilor comune ale Camerei Deputatilor si Senatului, care prevede explicit votul secret pentru motiunile de cenzura.

El sustine ca Regulamentul pe care l-a invocat trebuie sa contina prevederi suplimentare care sa se refere la situatia in care secretul votului nu este asigurat.

Grindeanu precizeaza ca nu cere anularea adoptarii motiunii, ci prevederi care sa impuna pe viitor reluarea votului in situatii similare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.