La fata locului au fost solicitate noua echipaje medicale SMURD si sase SAJ Arges, fiind activat planul rosu de interventie.

In acest caz a fost activat planul rosu de interventie si au fost alertate noua echipaje medicale SMURD si sase ale Serviciului de Ambulanta Arges.

Camionul s-a rasturnat in localitatea argeseana Dambovicioara

Cei trei militari morti dupa ce un camion s-a rasturnat intr-o rapa, in judetul Arges, aveau 32, 38 si 40 de ani, iar doi dintre ei fusesera in misiuni in Afganistan. Cei noua militari raniti sunt in stare stabila si au fost repartizati la spitale militare din Brasov, Pitesti si Bucuresti.

Conform MApN, cei trei sunt plutonierul-major Mihai Ionut Toma, caporalul clasa a III-a George-Emilian Catana si caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader, iar vineri, la ora 8.30, vor fi organizate in unitatile militare din tara ceremonii de comemorare, scrie News.ro.

Plutonierul-major Mihai Ionut Toma avea 38 de ani si era necasatorit. Era veteran al teatrelor de operatii, cu doua misiuni executate in Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2002.

Caporalul clasa a III-a Petre Cristian Toader era in varsta de 32 de ani, era casatorit si avea un copil. Executase o misiune in teatrul de operatii din Afganistan, fiind angajat al MApN din anul 2008.

Caporalul clasa a III-a George-Emilian Catana, avea 40 de ani, era angajat al MApN din anul 2002. Era casatorit si avea un copil.

Toti militarii raniti sunt in stare stabila si se afla internati in spitale militare. Doi dintre ei se afla in ingrijirea medicilor de la Spitalul Militar de Urgenta “Regina Maria” din Brasov, unul la Spitalul Militar de Urgenta “Dr. Ion Jianu” din Pitesti, iar ceilalti sase la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central “Dr. Carol Davila” din Bucuresti.

"Astazi, 30 iunie, la ora 8.30, vor fi organizate in unitatile militare din tara ceremonii de comemorare a militarilor decedati in tragicul accident. Conducerea Ministerului Apararii Nationale este alaturi de familiile indoliate si transmite, in numele intregului personal, sincere condoleante", anunta MApN.

Pe pagina de Facebook a Ministerului Apararii Nationale a fost postata o imagine cu o lumanare aprinsa, insotita de mesajul "O zi trista pentru Armata Romaniei! Dumnezeu sa-i odihneasca pe bravii nostri camarazi!".

Citeste si:

Ceremonii de comemorare a militarilor morti, la toate unitatile militare din tara

Ceremonii pentru comemorarea celor trei militari care au murit dupa ce un camion s-a rasturnat intr-o rapa din judetul Arges au avut loc, vineri dimineata, la toate unitatile militare din tara, dar si la sediul Ministerului Apararii. La ceremonia religioasa care a avut loc la Batalionul 30 Vanatori de Munte din Campulung - unde lucrau victimele - au participat zeci de colegi ai acestora.

Ceremonia a inceput, vineri diminata, la ora 8.30, cu intonarea Imnului National, dupa care s-au citit numele militarilor decedati si s-au prezentat date despre spitalele in care se afla ranitii. A fost citit ordinu ministrului Apararii Nationale, potrivit caruia in toate unitatile din tara se organizeaza astfel de ceremonii, iar apoi un sobor de preoti a oficiat o slujba de pomenire.

La ceremonie au participat sute de colegi militarilor implicati in accidentul din Arges.

Pe pagina de Facebook a Ministerului Apararii Nationale, ceremonia a fost transmisa in direct, insotita de mesajul: ”Nu va vom uita niciodata!”.

Dusa: Militarii dusi la spitalul din Campulung vor fi transferati la Spitalul Militar din Capitala

Cei sapte militari dusi la Spitalul Campulung in urma accidentului petrecut la Dambovicioara, unde un camion militar a cazut intr-o prapastie, vor fi transferati in aceasta noapte la Spitalul Militar Central, a declarat secretarul de stat pentru politica de aparare si planificare, Mircea Dusa.

Mircea Dusa, care se afla la spitalul din Campulung, a spus, la Antena 3, ca militarii urmeaza sa fie preluati de ambulante pentru victime multiple si adusi in Capitala, la Spitalul Militar Central. El a precizat ca ceilalti doi militari raniti, care se afla la Spitalul Judetean Brasov, au rani usoare si nu vor fi adusi in Bucuresti.

Directorul Spitalului Campulung, Grigore Stanescu, a declarat ca militarii aflati la aceasta unitate medicala nu au leziuni care sa le puna viata in pericol, toti fiind constienti.

"Toti sunt in stare stabila, constienti, nu au leziuni care sa le puna in pericol viata. Au leziuni ortopedice, nu au leziuni craniene sau la coloana", a spus directorul Spitalului din Campulung.