Social 29 Iunie 2017 17:56
Povestile copilariei, atat cele citite cat si cele vazute, ne urmaresc toata viata. Caci filmul a luat, de-a lungul timpului, locul povestitorului ce creeaza lumi fantastice si trezeste imaginatia celor mici.

Din acest motiv, Primaria Amara si Asociatia CineCultura invita copii, parintii si bunicii sa petreaca cateva ore vizionand unele dintre cele mai frumoase filme romanesti pentru copii, care au incantat generatii intregi de spectatori.

Proiectiile vor avea loc la sfarsitul acestei saptamani, in perioada 30 iunie – 2 iulie a.c., la Gradina de Vara din Amara, cu incepere de la ora 21.00.

Si pentru ca scopul „Caravanei filmului romanesc”, prin sectiunea „Cartea si filmul”, este acela de a promova filmul romanesc, realizand – in scop cultural si educativ – un travelling nostalgic printre cele mai valoroase productii nationale, copii si parintii din Amara vor avea posibilitatea de a se intalni cu cele mai frumoase filme: „Amintri din copilarie” si „Veronica se intoarce”, in regia „doamnei filmului romanesc pentru copii” – Elisabeta Bostan, dar si „Dumbrava minunata”, regia Gheorghe Naghi.

Potrivit unui comunicat remis 9am, pentru multi dintre spectatorii maturi de astazi, povestea Veronicai, a lui Nica sau a Lizucai inseamna, in primul rand, filmele cu care au crescut si care le-au imbogatit copilaria. De aceea, poate, parintii de astazi simt nevoia – nostalgic sau cu constiinta clara a rolului educational –, sa le impartaseasca si generatiilor care vin dupa ei aceste povesti nemuritoare...

„Caravana filmului romanesc – Cartea si filmul / Capodopere ale cinematografiei nationale” este un proiect initiat si derulat de Asociatia CineCultura in parteneriat cu MDV Audio Studio, 2017 fiind al cincilea an consecutiv in care isi continua seria evenimentelor cultural-educative.

Accesul publicului este gratuit, in limita locurilor disponibile.

Programul complet al proiectiilor din cadrul „Caravanei filmului romanesc – Cartea si filmul” la AMARA este urmatorul:

Citeste si:
Cele mai așteptate filme ale anului 2023
Cele mai așteptate filme ale...

GRADINA DE VARA

Vineri, 30 iunie, ora 21.00

AMINTIRI DIN COPILARIE
Scenariul si regia: Elisabeta Bostan;
Cu: Stefan Ciobotarasu, Ion Bocancea, Corina Constantinescu, Emanoil Petrut
Durata: 68 min.

Sambata, 1 iulie, ora 21.00

VERONICA SE INTOARCE
Regia: Elisabeta Bostan;
Scenariul: Elisabeta Bostan, Vasilica Istrate;
Cu: Lulu Mihaescu, Margareta Paslaru, Florian Pitis, Dem Radulescu
Durata: 84 min.

Duminica, 2 iulie, ora 21.00

DUMBRAVA MINUNATA
Scenariul: Draga Olteanu Matei;
Regia: Gheorghe Naghi;
Cu: Draga Olteanu Matei, Florina Cercel, Olga Delia Mateescu, Ernest Maftei, Diana Musca
Durata: 75 minute

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.