Social 29 Iunie 2017 14:06
Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit atentionarea de canicula, meteorologii avertizand ca va urma un val de de caldura persistent si un disconfort termic accentuat.

Astfel au fost emise cate doua avertizari, atat de cod portocaliu, cat si de cod galben, valabile pentru zilele de vineri si sambata, scrie digi24.ro.

"In cursul zilei de vineri (30 iunie), valul de caldura va persista si se va accentua in cea mai mare parte a tarii, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

In sudul Banatului, in cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei si in sudul Moldovei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat si se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 37...39 de grade. In Lunca Dunarii, izolat, vor fi valori de 40 de grade. Minimele nocturne se vor situa in general peste 20 de grade", se arata in atentionare.

In ceea ce priveste avertizarea cod galben, "in Crisana, cea mai mare parte a Banatului, sudul Transilvaniei, nordul si centrul Moldovei, disconfortul termic va fi accentuat, iar temperaturile maxime se vor situa in general intre 33 si 36 de grade".

Pentru sambata s-a anuntat tot cod portocaliu. "In cursul zilei de sambata (1 iulie), valul de caldura va persista in cea mai mare parte a tarii si se va accentua semnificativ in regiunile extracarpatice, iar indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati.

In Oltenia, Muntenia, Dobrogea si in cea mai mare parte a Moldovei disconfortul termic va fi deosebit de accentuat si se vor inregistra frecvent temperaturi maxime de 37...40 de grade, mai ridicate in Campia Romana. Minimele nocturne se vor situa in general peste 20 de grade", anunta meteorologii.

Tot sambata este anuntat si un cod galben. Astfel, "in cea mai mare parte a Transilvaniei, nord-vestul Moldovei si sudul Banatului, disconfortul termic se va mentine accentuat, iar temperaturile maxime se vor situa in general intre 33 si 36 de grade".

Citeste si:
România, sub avertizări cod galben și portocaliu de caniculă, de...
România, sub avertizări cod...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.