Social 27 Iunie 2017 10:46 de Clara Vacaru
 Incendiul puternic declansat, marti seara, in comuna Balotesti, a afectat un depozit de mobila si unul de mase plastice, fiind cuprinsa de foc o suprafata de aproximativ 3.000 de metri patrati.
UPDATE 28 iunie Incendiul a fost stins la mai bine de 12 ore de la izbucnire.

Doi barbati au primit ingrijiri medicale la fata locului, unul suferind un atac de panica, iar altul inhaland fum. Flacarile depasesc zece metri deasupra acoperisului, la fata locului intervenind zece autospeciale de stingere, o autoscara, o masina de descarcerare si un punct mobil de comanda al Serviciului de Ambulanta Bucuresti - Ilfov.

UPDATE 21:28 - Autoritatile iau in calcul evacuarea unor case aflate in imediata apropiere a locului unde se manifesta incendiul de la Balotesti, care a distrus aproape in totalitate un depozit de mobila si unul de mase plastice. In functie de informarea pe care o vor primi de la Garda de Mediu in privinta gradului de poluare a aerului in zona respectiva, se va recurge sau nu la evacuarea caselor din apropiere.

Potrivit secretarului de stat Raed Arafat, la ora actuala pompierii continua operatiunea pentru localizarea si lichidarea incendiului puternic de la Balotesti. "Asteptam o informare de la Ministerul Mediului sa vedem cum evolueaza incendiul si, daca fumul gros va afecta mediul, vom vedea daca este necesar sa evacuam casele din apropiere", a spus Arafat, potrivit News.ro.


Secretarul de stat a precizat ca la fata locului exista "o dificultate in ceea ce priveste aprovizionarea cu apa".

Depozitul de mobila afectat apartine Prestige Mob, societate infintata in anul 1998. La Balotesti, exista spatiu de productie deschis in 2003 cu o suprafata totala de 11.000 de metri patrati, conform datelor de pe site-ul firmei.

UPDATE 20:53 - ISU Ilfov: Depozitele cuprinse de incendiu la Balotesti ard generalizat si sunt aproape prabusite. Flacarile au cuprins 5 - 6.000 de metri patrati. Din interiorul uneia dintre hale se aud explozii succesive, de mare intensitate, ale unor recipiente sub prresiune.

Din acest motiv, s-a decis retragerea pompierilor la o distanta de siguranta.

Locuintele sunt la aproximativ 300 de metri de incendiu, iar o alta hala la aproximativ 70 - 80 de metri distanta, insa nu exista pericol iminent pentru populatie.

Citeste si:
Premierul Ciucă, despre depozitele de gaz din România: „Vineri, au...
Premierul Ciucă, despre...

Secretarul de stat in MAI, Raed Arafat, a declarat, marti seara, pentru News ro, ca incendiul se manifesta pe o suprafata de 3.000 de metri patrati la doua depozite, unul de mobila si unul de mase plastice. Potrivit acestuia, la locul incendiului au fost trimise zece autospeciale de stingere, o autoscara, o masina de descarcerare si un punct mobil de comanda.

Sursa: NEWS.RO


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.