Social 27 Iunie 2017 11:29 de Clara Vacaru
Presedinta ICCJ Cristina Tarcea a afirmat marti ca oportunitatea stabilirii unui prag valoric pentru abuzul in serviciu tine doar de competenta Legislativului, ea precizand ca institutiei pe care o conduce nu i s-a cerut inca un punct de vedere pe aceasta tema, dar si-a exprimat speranta ca "poate acum, cand lucrurile intra in normalitate, va opera si colaborarea interinstitutionala".

Initial, intrebata despre oportunitatea introducerii pragului pentru abuzul in serviciu, Tarcea a avertizat ca pana cand nu se va rezolva problema sediului ICCJ, nu are de gand sa isi mai spuna punctul de vedere asupra niciunei probleme.

"Este o problema atat de grava pentru Inalta Curte si nimeni nu realizeaza, pur si simplu sunt lasata fara replica si nu ma intereseaza nicio alta problema", a spus ea.

Ulterior, insa, la instentele jurnalistilor, fiind intrebata daca ICCJ a fost solicitata sa prezinte un punct de vedere pe tema instituirii unui prag valoric pentru abuzul in serviciu, Cristina Tarcea a raspuns: 'Nu, dar poate acum, daca intra lucrurile in normalitate, va opera si colaborarea interinstitutionala".

In ceea ce priveste oportunitatea introducerii unui astfel de prag, ea a afirmat ca oportunitatea tine doar de competenta Parlamentului, conform deciziei CCR.

"Oportunitatea tine doar de competenta Legislativului, tot Curtea Constitutionala a afirmat asta. Sa mizam pe intelepciunea Curtii Constitutionale", a declarat presedinta ICCJ.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.