Social 26 Iunie 2017 17:04 de Clara Vacaru
Preotul Cristian Pomohaci, care este acuzat ca ar fi incercat sa corupa sexual un minor, nu va mai avea voie sa oficieze niciun fel de slujba bisericeasca timp de 30 de zile si va trebui sa aduca dovezi pentru demontarea acuzatiilor care i se aduc, decizia fiind luata, luni, de Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia.

Consilierul administrativ bisericesc al Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia, pr. Eugen Moldovan, a declarat, luni, ca preotul Cristian Pomohaci a fost oprit de la slujire timp de 30 de zile urmand ca in aceasta perioada sa isi pregateasca o aparare cu care sa vina in fata reprezentantilor arhiepiscopiei pentru a demonta acuzatiile care i se aduc de corupere sexuala a unui minor.

Parintele a fost astazi chemat, ne-a oferit cateva lamuriri, insa, dupa cum prevad regulamentele noastre bisericesti, parintele a fost oprit de la slujirea Sfintelor Taine si a tuturor slujbelor bisericesti pe o perioada de 30 de zile, timp in care trebuie sa aduca argumente pentru dezvinovatirea sa”, a spus Moldovan.

Potrivit consilierului eparhial, preotul Cristian Pomohaci a negat toate acuzatiile care i se aduc, dar nu a putut oferi dovezi care sa il dezincrimineze.

Parintele a fost convocat astazi la Centrul Eparhial pentru a da unele lamuriri cu privire la situatia neplacuta care s-a prezentat in articolele de presa in care era incriminat ca ar fi facut unele remarci cu tenta neplacuta la adresa unui tanar propunandu-i relatii intime in urma unei sume de bani (…) Asteptam sa ne aduca aceste lamuriri si sa demonteze toate acuzatiile care i se aduc”, a mai spus pr. Eugen Moldovan.

Preotul Cristian Pomohaci a fost chemat, luni, la Arhiepiscopia Ortodoxa de Alba Iulia pentru a da explicatii privind acuzatiile care i se aduc fiind asteptat de aproape 300 de sustinatori, care l-au primit cu aplauze si timp de peste doua ore cat a stat preotul la cercetari s-au rugat si au cantat cantece religioase.

Preotul Cristian Pomohaci neaga acuzatiile aduse

Preotul a dat explicatii privind acuzatiile care i se aduc atat in fata reprezentantilor arhiepiscopiei, cat si in fata IPS Irineu.
Citeste si:
Cum se desfășoară slujbele religioase de Crăciun în acest an
Cum se desfășoară slujbele...

Pomohaci a iesit apoi din sediul arhiepiscopiei printr-o usa din spate pentru a nu raspunde intrebarilor jurnalistilor.

Tot luni, politistii si procurorii mureseni au inceput o ancheta in cazul preotului sub aspectul savarsirii infractiunii de racolare de minori in scopuri sexuale.

Conducerea Arhiepiscopiei Ortodoxe de Alba Iulia s-a sesizat dupa ce pe internet a aparut o inregistrare audio de aproximativ 22 de minute care ar fi o posibila discutie intre preotul Cristian Pomohaci, care este si un cunoscut interpret de muzica populara, si un adolescent de 17 ani caruia preotul i-ar face avansuri sexuale si i-ar propune sa intretina raporturi sexuale in schimbul promisiunii unor sume de bani.

Citeste si: Preotul Cristian Pomohaci, acuzat ca a incercat sa corupa sexual un minor


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.