Social 26 Iunie 2017 11:56 de Clara Vacaru
Absolventii de liceu de la profilul real care au sustinut, luni, proba scrisa la Limba si literatura romana la examenul de Bacalaureat, au avut de scris un eseu in care sa prezinte particularitatile de constructie a unui personaj dintr-un text narativ apartinand lui Ioan Slavici sau lui Liviu Rebreanu, dar si de redactat un text argumentativ despre rolul comunicarii in reusita unui proiect de echipa.

La proba scrisa la Limba si literatura romana, profilul real, elevii au avut primit un fragment din poezia „Alt cantec” de Adrian Maniu, avand de raspuns la noua intrebari referitoare la elemente ale textului, precum rolul cratimei, elemente care contureaza dimensiunea temporala a imaginarului poetic, precizarea a doua motive literare, prezentarea semnificatiei a doua figuri de stil sau ilustrarea a doua trasaturi ale genului liric.

La al doilea subiect, candidatii au avut de redactat un text de tip argumentativ de 150-300 de cuvinte despre rolul comunicarii in reusita unui proiect de echipa.

La al treilea subiect, elevii au avut de scris un eseu de 600-900 de cuvinte in care sa prezinte particularitatile de constructie a unui personaj dintr-un text apartinand lui Ioan Slavici sau lui Liviu Rebreanu.

Pentru sustinerea probelor scrise, in cele 439 de centre de examen, s-au inscris peste 135.000 de candidati din toate promotiile.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.