Potrivit unui comunicat de presa, emis de Metrorex, ca urmare a solicitarilor, a sedintelor operative, dar si a vizitelor efectuate in santier, Constructorul a reorganizat activitatea si a crescut mobilizarea in statiile cu un singur acces.

Noul grafic de executie:

Pipera
15 iulie - 17 iulie 2017 (inclusiv);

Aurel Vlaicu
29 iulie – 1 august 2017 (inclusiv);

Constantin Brancoveanu
22 iulie - 25 iulie 2017 (inclusiv);

Tineretului
2 septembrie – 5 septembrie (inclusiv);

Aparatorii Patriei
2 septembrie – 5 septembrie (inclusiv);

Dimitrie Leonida
9 septembrie – 12 septembrie (inclusiv);

Costin Georgian
9 septembrie – 12 septembrie (inclusiv);

Pantelimon
16 septembrie – 19 septembrie (inclusiv);

Berceni
16 septembrie – 19 septembrie (inclusiv).

"Inca de la inceputul proiectului am pus in vedere Constructorului ca perioada de executie a lucrarilor, in statiile cu un singur acces, dar in special in cele doua statii Pipera si Aurel Vlaicu, sa fie minima. Exista un proces tehnologic de la care nu ne putem abate insa, am incercat sa crestem mobilizarea si in acelasi timp, am decis sa deschidem caile de acces calatorilor in perioada testelor.

Aceasta este unica varianta pe care procesul tehnologic ne-o permite pentru deschiderea statiilor, mai devreme decat am transmis initial, pentru a veni in intampinarea calatorilor nostri si a le oferi solutia optima de transport cu metroul in aceste circumstante", a subliniat Marin Aldea, Directorul General Metrorex.

Reamintim ca Metrorex a informat autoritatile locale si RATB cu privire la desfasurarea proiectului de modernizare, precum si a modificarilor aparute in graficul de executie, si a solicitat sprijin pentru preluarea calatorilor cu ajutorul transportului in comun de suprafata, pentru perioadele in care se vor desfasura lucrari in statiile cu un singur acces.