Gheorghe Flutur, presedintele Consiliului Judetean Suceava, a afirmat ca acest certificat atesta faptul ca Aeroportul Suceava indeplineste toate cerinte legate de aerodromuri, stabilite de Regulamentul UE 216/2008 si regulile sale de implementare stabilite prin Regulamentul UE 139/2014. Conditiile noului certificat atesta caracteristicile pistei de aterizare-declare cu cod de referinta 4D.

"Am satisfactia de a fi putut contribui, impreuna cu colegii mei, la accesarea de fonduri pentru implementarea proiectului Modernizare suprafata de miscare si balizaj, turn de control si amenajarea terenului in vederea amplasarii sistemului de navigatie tip ILS.

Obiectivul principal al proiectului de finantare a fost modernizarea si dezvoltarea infrastructurii aeroportuare de la Aeroportul Suceava, pentru a putea asigura servicii de trafic aerian in conditii de maxima siguranta si securitate, conform reglementarilor nationale si internationale din domeniul aeronautic. (...) Categoria aerodromului, 4D, dovedeste ca la Suceava pot ateriza aeronave de mari dimensiuni, precum Airbus A310 sau Boeing 767", a declarat Flutur, potrivit agerpres.ro.

El a adaugat faptul ca acest certificat a fost obtinut in urma unui proces de conversie, care a constat in pregatirea profesionala a angajatilor pentru aplicarea de noi reglementari europene, conceperea si redactarea documentatiei specifice, realizarea unor lucrari de infrastructura si modificari de ordin calitativ in sistemul de management.

"Obiectivul principal al Aeroportului Suceava il reprezinta cresterea constanta a calitatii serviciilor prestate, imbunatatirea continua a conditiilor asigurate calatorilor si aeronavelor care tranziteaza aeroportul, precum si asigurarea celui mai inalt nivel de siguranta si securitate conform standardelor internationale", a completat acesta.