Si Federatia Romana de Fotbal si Liga Profesionista de Fotbal au fost achitate in acest dosar.

Instanta de apel a mentinut sechestrul asigurator in cazul celor doi conducatori si a LPF, timp de 30 de zile, pentru situatia in care statul sau/si lichidatorul FC Universitatea vor deschide actiune in civil.

Decizia este definitiva.

In 13 iunie 2016, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir au fost condamnati la cate trei ani de inchisoare cu suspendare si obligati sa plateasca fiecare 80.000 de lei amenda penala. Liga Profesionista de Fotbal si Federatia Romana de Fotbal au primit o amenda penala de cate 370.000 lei si, daca decizia va fi mentinuta de instanta de apel, vor fi obligate sa publice hotararea de condamnare. Cei doi fosti conducatori si cele doua institutii au mai fost condamnate la plata in solidar a sumei de 1 miliard 84 milioane 592 mii lei catre partea civila, si la 10.527.634 lei catre partea civila Ministerul Finantelor Publice - ANAF.

Obliga pe inculpatii S M, D D, Liga Profesionista de Fotbal si Federatia Romana de Fotbal, in solidar, la plata sumei de 1 miliard 84 milioane 592 mii lei catre partea civila, plus dobanda legala de la ramanerea definitiva a hotararii la achitarea debitului, si la 10.527.634 lei, plus dobanda legala de la ramanerea definitiva a hotararii la achitarea debitului, catre partea civila Ministerul Finantelor Publice - ANAF”, potrivit deciziei Tribunalului Bucuresti.

In acest dosar, Mircea Sandu si Dumitru Dragomir au fost trimisi in judecata de catre procurorii anticoruptie in iunie 2013, fiind acuzati de abuz in serviciu, folosirea influentei ori autoritatii pentru a obtine pentru sine sau pentru altul bani, bunuri sau foloase necuvenite si sustragere de sub sechestru. De asemenea, FRF si LPF sunt acuzate de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor si sustragere de sub sechestru.