Social 15 Iunie 2017 11:18
Cinci persoane au murit in urma cutremurul cu magnitudinea 6,9 care a afectat Guatemala si sudul Mexicului miercuri, provocand pene de curent electric si surparea unor locuinte, potrivit unor oficiali. 

Epicentrul cutremurului a fost localizat la 156 de kilometri de Ciudad de Guatemala, in departamentul San Marcos, potrivit Institutului de Seismologie, potrivit News.ro.

Seismul a fost resimtit in cea mai mare parte a tarii, inclusiv in capitala, dar si in Mexicul vecin, potrivit Coordonatorului national guatemalez pentru reducerea efectelor dezastrelor.

Doua morti au fost anuntate initial. Alte trei persoane au murit din cauza unor infarcturi in timpul cutremurului.

Inregistrari video difuzate de echipe de salvare surprind case surpate in vestul Guatemalei, mai ales cele din pamant si paie, in aceasta tara saraca din America Centrala.

Un purtator de cuvant al Institutului de Seismologie, Julio Sanchez, a anuntat ca o replica cu magnitudinea de 5,6 a avut loc la frontiera cu Mexicul la cateva minute dupa seism.

In statul mexican Chiapas (sud-est), 11 raniti au primit ingrijiri. Douazeci de case si cinci scoli au fost avariate, potrivit unor oficiali de la nivelul statului.

Guatemala se afla intr-o zona cu risc seismic, la jonctiunea dintre placile tectonice caraibe Cocos si placile tectonice nord-americane.

San Marcos a fost afectat de cutremure in 2012 si 2014, soldate cu zeci de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.