Social 14 Iunie 2017 23:06 de Clara Vacaru
Aproximativ 50 de oameni manifesteaza, miercuri seara, in Piata Victoriei, in sprijinul premierului Sorin Grindeanu, acestia strigand ”Sorine, fii barbat” si ”Tudorel, n-ai tupeu, pune pragul de un leu”.

Oamenii s-au strans in fata Guvernului, incepand cu ora 19.00, in acest moment fiind aproximativ 50 de protestatari. Ei au afisat pancarte cu ”#rezist #insist”, ”PSD, ciuma rosie” si au papusi imbracate in zeghe cu fetele lui Ion Iliescu, Calin Popescu Tariceanu, Traian Basescu si Liviu Dragnea.

Un protest similar a avut loc si la Palatul Parlamentului unde mai multe pancarte cu mesaje impotriva presedintelui PSD Liviu Dragnea alaturi de o alta mai mare pe care scrie Sorinele - Rezista, au fost puse, miercuri, pe gardul Palatului Parlamentului, in timp ce in cladire se desfasoara sedinta Comitetului Executiv al PSD in care se decidea soarta Cabinetului Grindeanu. Parlamentarul USR Cosette Chichirau posteaza o fotografie de la protest si cheama oamenii sa vina la Palatul Parlamentului.

Pe pancartele improvizate scrie "Dragnea, nu uita, tre' sa pleci doar dumneata!", "Dragnea, fii barbat, da-ti demisia imediat! Ca esti iarasi inclulpat!" si "Dragnea, nu fi trist, Grindi e acum #Rezist", aluzie la mesajul protestarilor din Piata Victoriei.

De asemenea, sprijinite de gard erau marionete imbacate in zeghe cu chipurile lui Ion Iliescu, Traian Basescu, Calin Popescu Tariceanu si Liviu Dragnea.

Cele cateva persoane aflate la ineditul protest au fost legitimate de jandarmi.

Comitetul Executiv al PSD a decis, miercuri, dupa cinci ore si jumatate de dezbateri, sa retraga sprijinul politic al partidului pentru guvernul Grindeanu, cu 68 de voturi favorabile.

Votul pentru retragerea sprijinului politic a fost unanim.

Totodata, s-a decis ca cei care refuza sa plece din Guvern sa fie exclusi din partid.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.