Miron Cozma, fostul presedinte al Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului, considera ca trimiterea sa in judecata in dosarul Mineriadei este "un abuz".

Miron Cozma afirma ca, potrivit unei decizii a CEDO, el ar putea fi considerat "o victima" a acelor evenimente, sentinta fiind emisa in anul 2010, scrie AGERPRES.

"E incorecta (trimiterea in judecata — n.r.), e un abuz, e o gaselnita, o mizerie judiciara inventata de ei. (...) CEDO mi-a instituit calitatea de victima pentru iunie 1990, nu Procuratura Militara sau alte instante romanesti. Eu am cerut la CEDO un euro (ca despagubire — n.r.), nu puteam cere mai multi bani, pentru ca eu am demnitate si moralitate. Nu puteam sa cer bani pentru sange", a declarat Cozma, potrivit sursei citate.

"Am fost trimis in judecata pentru vatamare corporala, in conditiile in care minerii nu erau in Bucuresti pe 13 iunie cu mine, si pentru stres psihic, adica am stresat pe unii. S-au uitat la televizor si au vazut urat. Cand m-au vazut pe mine s-au stresat", a mai spus "Luceafarul huilei".

El a sustinut ca ar fi fost adus cu forta in Bucuresti, in ultimul tren cu mineri.

Cozma a spus ca se va prezenta la proces, unde va fi aparat de doi avocati de prestigiu. In plus, el considera ca prezenta sa la proces reprezinta si o obligatie morala fata de minerii din Valea Jiului, pentru a se afla adevarul despre evenimentele din iunie 1990.

"Eu am o obligatie morala fata de mineri, copiii si copiii copiilor lor (...) de a afla adevarul si de a se vedea foarte clar ca minerii nu au omorat pe nimeni, nu au batut pe nimeni", a mai declarat Cozma, sustinand ca minerii ar fi fost provocati in timpul evenimentelor din iunie 1990.

Citeste si: Ion Iliescu, Petre Roman, Miron Cozma, trimisi in judecata in dosarul mineriadei din 1990


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.