Social 13 Iunie 2017 10:14
Soferii opriti in trafic, in urmatoarele doua luni, vor fi inregistrati cu ajutorul unei camere video, pe care agentul de la Politia Rutiera o va purta tot timpul asupra lui. Initiativa apartine Inspectoratului General al Politiei Romane, care a lansat un proiect pilot.

Politistii considera ca aceste inregistrari pot fi utilizate drept probe in instanta. Acestia spera ca, astfel, sa ii intimideze pe soferii agresivi si violenti. In cazul in care se dovedeste ca metoda functioneaza, camerele ar putea ajunge la toti agentii de la Brigada Rutiera si la ordine publica.

"Va aduc la cunostinta ca aceasta convorbire este inregistrata atat audio cat si video. Actele masinii va rog"; acesta este modul in care politistii ii vor intampina pe soferi, potrivit stirileprotv.ro.

Agent sef Barbu Gheorghe, Brigada Autostrazi si Misiuni Speciale: "Stiti cum e, martorul vrea sau nu vrea, nu-l poti obliga, pe cand camera ne ajuta foarte mult. Va pot spune ca de exemplu neportul centurii duce la un comportament agresiv al soferului. In momentul cand ai observat dai drumul la camera, il avertizezi ca este intregistrat de cand l-ai oprit".

Pentru soferi, masura nu pare atat de deranjanta, mai ales ca va contribui la eliminarea posibilitatii de a mitui agentul. De asemenea, folosirea probelor in instanta poate fi utilizata atat in favoarea politistilor, cat si in favoarea conducatorilor auto.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.