Social 10 Iunie 2017 14:50 de Clara Vacaru
Therme Bucuresti, cel mai mare centru de relaxare, entertainment si wellness din Europa, lanseaza, din 10 iunie, cea mai mare plaja urbana din Europa – Sands of Therme.

La cateva minute de oras, vizitatorii centrului se pot bucura de un litoral compus din 30.000 de metri patrati de plaja, precum si alte atractii ce recreeaza atmosfera vacantei de vara: piscina tropicala, 1.500 de sezlonguri pe nisip, peste 600 de palmieri, 40 de maslini, terenuri de fotbal si volei si un Concept Beach Club. Investitia totala a proiectului se ridica la 5 milioane de euro si plaseaza Bucurestiul in liga selecta a capitalelor europene cu plaje urbane, precum Lisabona, Berlin, Viena, Paris, Moscova sau Hamburg.

Cocktailuri exotice, savurate direct in piscina

In zona dedicata relaxarii, The Palm, pe langa plaja generoasa cu nisip fin, vizitatorii se pot relaxa intr-o piscina de 720 metri patrati, cu o temperatura constanta de 30 de grade Celsius si o adancime de 1,26 de metri, a carei capacitate este similara piscinei interiorare din zona The Palm. Piscina cu pool bar, situata in zona de sud a zonei The Palm, dispune de 171 de locuri de relaxare - locuri la bar, locuri la mese, pe bancheta si sezlonguri in apa - si este inconjurata de vegetatie exotica, palmieri cu inaltime de pana la 7 metri si gradene cu sezlonguri.

Pool bar-ul este acoperit de o copertina din lemn stratificat, iar zonele neacoperite din jurul piscinei sunt dotate cu zone de relaxare cu sezlonguri, umbrele si vele.

Concept Beach Club cu design urban

Plaja Sands of Therme gazduieste si un Concept Beach Club, cu mai multe zone dedicate: Cocktail Bar, Gelateria Carte d’Or, Coffee Shop, Beer Bar (cu locuri la masa si la bar) si VINO Wine Bar, dar si o zona de grill, Beach Barbeque. Terasa semi-acoperita a Beach Club-ului poate acomoda la mese si la bar circa 400 de vizitatori simultan.

Zona de grill, Beach Barbeque are un meniu sofisticat, pe care se regasesc preparate inspirate din bucataria internationala, oferind o mare varietate de carne si peste, maturate si marinate in baituri fine, concepute de Chef Lucian Dobre, un impatimit al gastronomiei.

Wine-bar-ul VINO de pe plaja ofera nu mai putin de 126 de sortimente de vin din toate zonele reprezentative ale lumii, care pot fi savurate alaturi de branzeturi si charcuterie, intr-o atmosfera relaxanta.

Citeste si:
Tanar de 30 de ani, operat de urgenta dupa ce s-a ranit la Therme...
Tanar de 30 de ani, operat de...

Gelateria Carte d’Or isi propune sa rasfete vizitatorii cu deserturi pe baza de inghetata, ce au ca sursa de inspiratie cele mai exotice destinatii de vacanta. Fie ca vorbim de gusturi autentice frantuzesti, de savoarea deserturilor italienesti sau de arome exotice din Hawaii, Gelateria Carte d’Or ofera consumatorilor experiente senzoriale inedite.

Si pe plaja zonei dedicate familiei, Galaxy, vizitatorii se pot relaxa pe cele 1.000 de sezlonguri pe nisip, intinse pe o suprafata de 7.500 de metri patrati. Cocktailuri si alte bauturi revigorante, precum si gustari vor putea fi savurate in 3 beach bar-uri de pe plaja. Zona Galaxy are, de asemenea, propriul Grill Bar, care completeaza meniul variat al restaurantului Galaxy.

Pentru vizitatorii amatori de activitati sportive, Sands of Therme gazduieste doua terenuri de volei si un teren de fotbal pe nisip, ce recreeaza intocmai atmosfera de la malul marii, urmand ca in curand sa fie deschis si un teren de fotbal pe iarba.

Gradina mediteraneana

Una dintre marile atractii care completeaza atmosfera exotica de pe plaja Sands of Therme este oaza de verdeata mediteraneana compusa din 600 palmieri si 40 de maslini, originari din zona mediteraneana. Vegetatia exotica include si specii rare de palmieri, printre care Washingtonia robusta, palmieri originari din California, plantati in pisicina exterioara si imprejurimile acesteia. Palmierii au peste 7 metri inaltime si „varste” cuprinse intre 35 si 40 de ani, iar frunzele acestora pot ajunge pana la 2,5-3 metri lungime.

O alta specie rara de palmieri este Trachycarpus fortunei, originari din centrul Chinei, Japonia si India. Cei de pe plaja Therme au inaltimi intre 3,5 si 5 de metri si pot fi admirati in imprejurimile piscinei exterioare si ale Beach Barbeque-ului.

Decorul mediteranean din apropierea Barbeque Bar-ului este completat de cei 40 de maslini adusi din insorita Spanie. Maslinul este considerat „arborele vesnic roditor”, avand o longevitate extraordinara si o uimitoare putere de regenerare. In gradina de la Therme pot fi admirati arbori cu varste de pana la 350 ani, cu inaltimi ce variaza de la 1 metru, pana la 4 metri si un trunchi ce ajunge la 1,5 metri in diametru.

Plaja urbana, la moda in Europa

In foarte multe orase europene se observa tendinta de a amenaja plaje urbane. La 20 de minute distanta cu trenul din centrul Berlinului, pe malurile lacului Wannsee, turistii se pot relaxa pe o plaja imensa cu nisip, unde pot juca diverse activitati sportive. Si pe cursul Dunarii, in Viena, au fost amenajate o multitudine de plaje, care ofera locuitorilor numeroase posibilitati de petrecere a timpului liber. In fiecare duminica, plaja se transforma intr-un ring de salsa in aer liber. In Paris, ceea ce a inceput ca o singura plaja de mici dimensiuni, pe malul drept al Senei, a devenit una dintre cele mai mari plaje artificiale ale Europei.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.