Social 9 Iunie 2017 16:52
In perioada 5-8 iunie 2017, Corul National de Camera “Madrigal-Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, a participat la Festivalul Artelor din Ierusalim. Evenimentul a fost o premiera in cei 54 de ani de activitate a Corului si a avut ca obiective explorarea valorilor culturale universale si promovarea identitatii culturale europene.

Concertul sustinut de Corul Madrigal a avut loc pe 7 iunie, in Galeria de Arheologie a Muzeului National Israel, cea mai mare institutie culturala din tara si unul dintre cele mai importante muzee de arta si arheologie din lume. Sala care a gazduit concertul este spatiul unde se intalnesc simbolic cele trei mari religii din Ierusalim - iudaismul, islamismul si crestinismul - printre exponate numarandu-se o sinagoga, o moschee si o basilica.

In aplauzele directorilor muzeelor de arta din intreaga lume, a fetelor bisericesti si a oamenilor de afaceri israelieni, Corul a prezentat un program muzical cu piese cantate in ebraica, latina, greaca, italiana si romana, dintre care “Yerushalaym Shel Zahav” a ridicat publicul in picioare.

“Pentru Madrigal, momentul Ierusalim 2017 este unul istoric, neavand precedent in cei 54 de ani de existenta a corului. Pentru Romania, turneul Madrigalului la Ierusalim constituie o noua punte intre culturile lumii, un gest de reprezentare de inalta clasa, firesc pentru un ambasador cultural incontestabil. Reactiile pana la lacrimi ale publicului sunt o confirmare in plus ca prin muzica noastra, interpretata impecabil pe Pamantul Sfant, avem oportunitatea de a schimba in bine perceptia despre Romania la nivel mondial”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului National de Camera “Madrigal-Marin Constantin”.

Potrivit unui comunicat remis 9am, Corul National de Camera “Madrigal-Marin Constantin” este o emblema a vietii muzicale romanesti si universale. Din momentul infiintarii sale, in 1963, de catre dirijorul Marin Constantin (1925–2011), Corul Madrigal a sustinut peste 4100 de concerte aplaudate de melomani de pe intreg mapamondul, impunandu-se astfel ca un adevarat “brand de tara”. Este etalonul mondial al muzicii corale camerale, cu un repertoriu indreptat catre Renasterea europeana, muzica bizantina si creatia contemporana romaneasca si universala. In noiembrie 2016, Corul National de Camera “Madrigal – Marin Constantin” a fost recunoscut oficial ca Ambasador al Libertatii, Sperantei si Pacii, primind premiul “Jean Nussbaum and Eleanor Roosevelt” la Palatul Natiunilor Unite din Geneva, in cadrul Summitului Global de Religie, Pace si Securitate.

Citeste si:
Richard Browning, inventatorul costumului de zbor individual, vine...
Richard Browning,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.