Social 9 Iunie 2017 12:50 de Clara Vacaru
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a criticat in termeni duri, la postul de televiziune Digi24.ro, declaratiile lui Calin Popescu Tariceanu la adresa profesorilor.

Dupa ce Calin Popescu Tariceanu a spus ca unele solicitari de majorare a salariilor nu sunt justificate si a dat exemplu profesorilor care „au patru luni de vacanta pe an”, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat, la Digi24, aceasta situatie.

Stiti cat o sa traiasca domnul Tariceanu? Inca 40 de ani de acum inainte. Stiti de ce? Datorita nesimtirii sale cosmice. Este cel mai mare nesimtit pe care l-am vazut vreodata, nu numai in politica. Acum spune de profesori. Va dati seama cat tupeu al nerusinarii are omul asta. El vorbeste de vacanta? El e intr-o vacanta continua. A facut ceva util pentru tara asta? Sta ca un vierme in untura, infipt de 20 de ani. El vorbeste? Le spune asta profesorilor in vreme ce lefurile colegilor si subordonatilor domniei sale de la Senat le cresc? Parlamentarii au spor neuro. Sunt stresati rau de tot pana joi. Cand pleaca din Parlament? Miercuri seara, cel tarziu joi dimineata. Sunt stresati ceva de speriat.

Pana luni trebuie sa-si revina din stres. Si domnul acesta ar spune lucrul asta nu numai in legatura cu profesorii. Ar spune de medici. Dom'le ce mare lucru, se duce taie o mana, o inima si a terminat. A plecat acasa. Noi, aici, la Parlament suntem stresati, suntem eroi. Eu totdeauna ma blochez in fata acestui om. Este ca un sac cu cartofi. Nu poate fi clintit in nesimtirea lui. Nu contabilizeaza nimc in interior, nu consuma nimic pe dinauntru. Nu are nicio treaba. De asta va spun ca va trai 100 de ani.

Asta e o atitudine comunistoida. A te napusti. Profesorii au vacanta multa - asta e atitutinea lui Ceausescu care in 1959, la Cluj, le-a transmis medicilor, profesorilor ca - voi nu produceti nici otel, nici lapte, nici paine, sa fiti multumiti ca va suportam. Aceasta e atitudinea acestui individ: profesorii stau degeaba", a comentat Cristian Tudor Popescu.

Citeste si:
Profesorii sunt principala problemă a sistemului de educație din...
Profesorii sunt principala...

Declaratiile lui Calin Popescu Tariceanu

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a spus, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul ALDE Dolj, ca profesorii au patru luni de concediu pe an si ca nu ar trebui sa primeasca spor de solicitare neuropsihica. "Am vazut, de exemplu, la educatie, spor de solicitare neuropsihica. Iertati-ma, am lucrat si eu in invatamant, programul nu e de opt ore pe zi, in invatamantul preuniversitar, daca pui la cap toate vacantele, ai patru luni de vacanta pe an. Patru luni de vacanta. Eu nu gasesc ca sunt justificate unele din aceste majorari. Cred ca, in final, legea salarizarii este una foarte generoasa si cred ca isi atinge obiectivele".


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.