Social 8 Iunie 2017 15:32 de Clara Vacaru
Sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti a fost intrerupta, joi, in urma unui scandal izbucnit dupa ce politistii locali au impiedicat accesul mai multor cetateni, inclusiv reprezentanti ai societatii civile, care au vrut sa intre la sedinta. In urma scandalului, primarul general, Gabriela Firea, a parasit sedinta.

Scandalul a izbucnit dupa ce mai multor bucuresteni care au venit sa participe la sedinta le-a fost interzis accesul in sala, la un moment dat creandu-se busculada. Oamenii au fost tinuti la usa peste o ora si jumatate, timp in care au existat imbranceli cu politistii locali si cu angajati ai primariei.

"Avem dreptul de a intra in sala de sedinte. Dumneavoastra incalcati legea, au strigat o parte din oamenii tinuti in fata usii inchise", a strigat o femeie din grupul celor care au venit sa participe la sedinta CGMB.

"Daca mai sunt cetateni pe strada care vor sa participe la sedinta noastra, ii poftim in sala", a comentat un consilier PSD, spunand ca "deja i s-a facut greata".

Sedinta a fost interupta pentru aproximativ o jumatate de ora, iar primarul Capitelei, Gabriela Firea, a plecat din sedinta.

Sedinta a fost reluata dupa aproximativ jumatate de ora, fiind condusa de Orlando Culea.

"Regulamentul spune clar ca cei care vor sa participe la sedintele CGMB trebuie sa trimita o cerere la Consiliu cu cel mult 48 de ore inainte. Vreau sa stiu si eu ce reclamatii au", a spus presedintele de sedinta, Orlando Culea.

In replica, o femeie i-a spus ca au facut cereri pentru a participa la sedinta CGMB, dar nu li s-a raspuns. Femeia a fost evacuata imediat din sala de catre politistii locali, la solicitarea lui Orlando Culea. Odata cu ea, au parasit sedinta si ceilalti cetateni, iar scandalul a reinceput pe holurile Primariei.

La sediul Primariei au sosit si un echipaj de Politie, dar si un echipaj SMURD, dupa ce reprezentantii Primariei au reclamat ca trei politisti locali au fost raniti, scrie News.ro.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.