Social 7 Iunie 2017 11:25 de Clara Vacaru
Cercetatorii straini au fost exclusi de la evaluarea proiectelor stiintifice romanesti, iar romanii care lucreaza la universitatile straine au fost eliminati din consiliile stiintifice nationale.

Hotararea care apare intr-un act aditional al unui contract din cadrul Planului National de Cercetare si Inovare a starnit controverse in mediul stiintific, scrie Digi24.ro.

Cercetatorii spun ca, prin aceasta decizie, cercetarea romaneasca mai face un pas in spate.

Asociatia cercetatorilor romani indeamna comunitatea stiintifica din Romania sa boicoteze procesul de evaluare a proiectelor nationale de cercetare pana la acceptarea de catre minister a utilizarii evaluatorilor internationali.

Pe de alta parte, ministrul Cercetarii, Serban Valeca, spune ca decizia va duce la optimizarea activitatii atat din punct de vedere stiintific, financiar, cat si al economiei de timp.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.