Politica 28 Mai 2017 14:27 de Clara Vacaru
Premierul Sorin Grindeanu a reactionat la acuzele lui Raed Arafat privind blocarea, de catre Ministerul Sanatatii, a dotarii cu ambulante a sistemului sanitar spunand ca imediat ce secretarul de stat MAI se va intoarce in tara ca discuta cu el, cu Carmen Dan si cu Florin Bodog.

"Situatia achizitiei de ambulante este in atentia mea si a echipei mele. Am avut discutii, in ultimele saptamani, cu doamna ministru Carmen Dan, cu domnul ministru Bodog si cu domnul secretar de stat Arafat. Saptamana viitoare, imediat ce domnul Arafat revine in tara, ma voi intalni cu toti trei, pentru a clarifica problema. Important e ca pacientii romani sa beneficieze cat mai rapid de servicii moderne de ambulanta", scrie duminica, pe pagina sa de Facebook, Sorin Grindeanu.


Declaratiile lui Florian Bodog privind achizitionare de ambulante "ascund multe afirmatii nespuse" si sunt, "de fapt, un anunt al intarzierii achizitiilor de ambulante pentru SMURD si serviciile de ambulanta", afirma secretarul de stat din MAI Raed Arafat, care acuza ca este sabotat la nivelul Ministerului Sanatatii.

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat ca urmeaza sa fie demarata procedura de achizitie atat pentru ambulante, cat si pentru dotarile necesare SMURD, dupa ce Ministerul Sanatatii a reinnoit protocolul cu Ministerul de Interne, conform noilor proceduri de achizitie publica.

"Anuntul domnului Ministru al Sanatatii, Florian Bodog, facut vineri la Craiova, referitor la achizitia ambulantelor pentru SMURD si serviciile de ambulanta, mentionand ca acordul semnat in 2016 intre cele doua ministere, cel al al sanatatii si cel al afacerilor interne, nu mai este valabil in baza noii legislatii, ascunde multe adevaruri nespuse si este de fapt, pentru cei care cunosc bine situatia si evolutia ei, un anunt al intarzierii achizitiilor de ambulante pentru SMURD si serviciile de ambulanta si nu al demararii procedurilor, care au fost deja demarate de fapt dar nu sunt 'agreate' dorinta fiind de a repeta totul de la zero lasand la o parte munca realizata de comisii mixte care au muncit cateva luni deja pe acest subiect la nivelul IGSU", scrie Arafat duminica pe Facebook.

Citeste si:
Denivelări de asfalt la Podul de la Brăila la doar o lună de la...
Denivelări de asfalt la Podul...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.