Social 25 Mai 2017 17:15
In perioada 27-28 mai, in intervalul 9.00-17.00, in Parcul Tineretului din Bucuresti au loc testari gratuite pentru depistarea astmului (spirometrii).

Actiunea face parte din campania „Astmul poate fi controlat. Tu poti avea astm. Astmul nu te are pe tine.”, organizata de Societatea Romana de Pneumologie in fiecare an in luna mai.

Potrivit unui comunicat remis 9am, astmul este o boala grava care, netratata cum trebuie, ii poate pune viata in pericol pacientului. Societatea Romana de Pneumologie estimeaza ca in Romania sunt intre 800.000-1.000.000 pacienti diagnosticati cu astm, adica aproximativ 6% din intreaga populatie. Depistat din timp si tratat constant, astmul poate fi controlat.

Spirometriile sunt unele dintre cele mai importante metode prin care pot fi depistate bolile pulmonare. Mai multe detalii despre campania din acest an- AICI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.