Social 24 Mai 2017 12:05
Duminica 28 mai 2017, de la ora 12, in cadrul editiei a VI-a a Mogosoaia ClasicFest, manifestare gazduita de Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia, sub genericul “Calatorie in lumea dansului”, are loc un recital deosebit sustinut de ansamblul Musica Viva.

Opusuri create de: Astor Piazzolla, Dmitri Sostakovici, Francis Poulenc, Robert Schumann, Manuel de Falla si Bela Bartok, vor fi interpretate de violoncelistul Florin Mitrea si pianista Andreea Butnaru.

Potrivit unui comunicat remis 9am, recitalul va fi urmat de prezentarea celui mai recent compact disc al ansamblului Musica Viva: “O calatorie in secolul XX” - Sonate pentru violoncel si pian de Martinu, Sostakovici si Poulenc.

Ansamblul Musica Viva, fondat in 2005 de catre pianista Andreea Butnaru si violoncelistul Florin Mitrea, este gandit, conceput si realizat ca o manifestare dinamica a muzicii camerale clasice. Pasiunea pentru muzica de camera a dat nastere, de-a lungul a opt ani de la infiintare, unor proiecte de succes realizate in tara si in strainatate. Printre ele se numara Brahmsiana (2008), spectacolul sincretic “Sunet, Materie, Cuvant” (2010), proiectul de mare anvergura profesionala „Beethoven – Integrala triourilor cu pian“ (2011-2012) si „Dialoguri muzicale“ (20132015). In 2013 Musica Viva a fost unul din ansamblurile selectate de BBC Radio Classic sa reprezinte Ziua Romaniei in transmisiunile Uniunii Europene de Radio. Muzicieni cu studii la Berlin, Andreea Butnaru este cadru didactic al Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti, iar violoncelistul Florin Mitrea este solist instrumentist si sef de partida al Orchestrei Nationale Radio.

Taxa de vizitare a Palatului Brancovenesc de la Mogosoaia asigura si accesul la concert.

Programul complet- aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.