Social 22 Mai 2017 18:27 de Clara Vacaru
Un sofer Uber care lucreaza, in medie, doua-trei ore pe zi castiga in jur de 1000-1500 de lei pe luna. Din acesti bani, 260 de lei trebuie sa plateasca taxe si impozite.

Nicoleta Schroeder, managerul Uber Romania, spune ca 80% din valoarea unei curse merge la sofer.

Depinde de orele petrecute in aplicatie. Un sofer care lucreaza doua-trei ore pe zi in medie poate face in jur 1000-1500 de lei pe luna. Plateste undeva la 260 de lei in taxe si impozite. Avem cateva mii de soferi. Taxele si impozitele pe care le platesc soferii parteneri nu sunt de ignorat, vorbim de cateva milioane de lei la bugetele locale. 80% din valoarea unei curse ajunge la sofer. Este o activitate suta la suta fiscalizata”, a explicat Nicoleta Schroeder, potrivit Digi24.ro.

In Romania, peste 300.000 de persoane folosesc serviciile Uber in Bucuresti, Cluj, Timisoara si Brasov, dintre care 250.000 de persoane sunt in Capitala.

Daca cresterea continua si in urmatorii doi ani putem lansa serviciul Uber Pool care iti permite ca atunci cand apelezi la serviciul Uber sa imparti masina cu alte persoane care merg in aceeasi directie. Vrem sa reducem traficul din Bucuresti. Acest serviciu poate ajuta orasul. Avem in Bucuresti undeva la un milion de masini, care sunt folosite de 1-2 persoane. Prin serviciul Uber Pool punem mai multi oameni pe mai putine masini. Sunt 30 de orase la nivel global ce au Uber Pool si unde traficul a fost redus”, a explicat managerul Uber Romania.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.