Social 22 Mai 2017 14:17 de Clara Vacaru
Traficul la intrarea in Bucuresti dinspre DN 1 se desfasoara cu dificultate, luni, dupa ce Primaria Capitalei a montat o banda unica pentru autobuzele RATB pe Soseaua Bucuresti - Ploiesti, pe sensul de intrare in Capitala.

Mai multi soferi au semnalat, pe Facebook, ca luni dimineata s-au format cozi inca de la Saftica, unde masinile stau in coloana si se parcurg cinci kilometri in mai mult de o ora, scrie Digi24.ro.

Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Capitalei, Ovidiu Munteanu, traficul este ingreunat din zona Academiei de Politie, unde se trece de la trei benzi de circulatie la doua benzi, si se circula in coloana pana la Casa Presei Libere.

Luni a fost prima zi lucratoare in care a fost implementata banda unica pentru transportul in comun.

Urmeaza benzi unice pentru autobuze si pe alte strazi/bulevarde

Primaria Capitalei a inceput vineri infiintarea benzilor unice pentru transportul in comun pe Soseaua Bucuresti-Ploiesti, in sensul spre centru, urmatoarele lucrari fiind pe Soseaua Kiseleff, bulevardul Constantin Prezan, Calea Dorobanti, strada George Enescu si bulevardul Magheru.

"Prin crearea de benzi unice pentru mijloacele de transport in comun ale RATB si taxi scade timpul de asteptare in statii, se reduc costurile de exploatare, iar nivelul de poluare se reduce semnificativ. De asemenea, proiectul de realizare de benzi unice va fi coordonat si cu alte masuri de imbunatatire a transportului public in Bucuresti, cum ar fi innoirea parcului auto al RATB, semaforizarea inteligenta in intersectiile din Capitala, astfel incat sa reusim fluidizarea traficului cat mai rapid”, spunea primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Lucrarile de infiintare a benzilor unice se vor face si pe Soseaua Kiseleff, pana la Arcul de Triumf (pe ambele sensuri), pe bulevardul Constantin Prezan (pe ambele sensuri), pe Calea Dorobanti - intre Piata Dorobanti si bulevardul Dacia (pe ambele sensuri), Calea Dorobanti (sensul spre centru) intre bulevardul Dacia si Piata Lahovari, strada George Enescu intre Piata Lahovari si Bulevardul Magheru, bulevardul Magheru (sens spre periferie), intre C.A. Rosetti si Piata Romana, si bulevardul Magheru (sens spre centru), intre Piata Romana si strada George Enescu.

Citeste si:
Importanța confortului și a siguranței pasagerilor în autobuzele...
Importanța confortului și a...

In Capitala sunt, in prezent, benzi de circulatie pentru transportul public pe arterele: bulevardul Mihail Kogalniceanu - bulevardul Regina Elisabeta; Splaiul Independentei, portiunile dintre soseaua Cotroceni si bulevardul Eroilor si din dreptul Centrului Istoric; bulevardul Unirii, intre Piata Unirii si Piata Alba Iulia; Calea Dorobanti, intre bulevardul Dacia si soseaua Stefan cel Mare; bulevardul Dacia, intre Calea Dorobanti si strada Icoanei; Calea Grivitei, intre Piata Mures si strada Caraiman, pe sensul Gara de Nord; bulevardul Maresal Constantin Prezan, intre Piata Arcul de Triumf si Piata Charles de Gaulle.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.