Social 20 Mai 2017 10:39
"Marsul diversitatii”, organizat de Asociatia Accept, care sprijina drepturile persoanelor LGBT si "Marsul Normalitatii”, organizat de alianta politica BINE (Blocul Identitatii Nationale in Europa) din care face parte si Partidul Noua Dreapta, ce sustine familia intemeiata pe casatoria dintre un barbat si o femeie, vor avea loc sambata, in intervale orare diferite, in centrul Capitalei.

Update 13:33- Aproximativ 100 de persoane au plecat, sambata, din Piata Victoriei, in "Marsul Normalitatii", urmand sa ajunga la Patriarhie. Participantii la mars scandeaza "Romania nu-i Sodoma" si "Salvam, salvam familia normala".

Alte scandari sunt "Legea divina, familia crestina", "Romania, tara ortodoxa", "Bucurestiul nu-i Sodoma".

Participantii la manifestatie au pancarte care avertizeaza ca familia traditionala e in pericol si acuza Curtea Constitutionala pentru tergiversarea deciziei privind casatoriile homosexuale. Unii au fotografii ale presedintelui SUA Donald Trump, insotite de mesaje de sustinere pentru casatoria dintre un barbat si o femeie.


"Marsul Diversitatii”, aflat la a 13-a editie, va avea loc intre orele 17.00 si 19.30, pe Soseaua Kiseleff, de la Piata Arcul de Triumf pana la Piata Victoriei.

"Alatura-te miilor de oameni care ies an de an in strada sa ceara drepturi egale si vizibilitate pentru comunitatea LGBT!”,
scriu organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Marsul este organizat de Asociatia Accept, care apara si promoveaza drepturile LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, persoane transgender) la nivel national.

Marsul este organizat de partidele Noua Dreapta, Romania Mare si Romania Unita, care formeaza impreuna Blocul Identitatii Nationale in Europa (BINE).

"Manifestarea va exprima protestul romanilor care sustin valorile familiei traditionale fata de parada homosexualilor, o manifestare cu caracter obscen si provocator care promoveaza in fiecare an ideea legalizarii casatoriilor homosexuale si adoptiilor de copii de catre "cuplurile" de homosexuali”, spun reprezentantii Partidului Noua Dreapta.

Marsurile din anii precedenti desfasurate in paralel de activistii pentru drepturile LGBT si de Noua Dreapta nu au fost lipsite de incidente si, pe langa injurii si huiduieli, acestea s-au lasat chiar si cu amenzi si arestari, scrie News.ro.

Citeste si:
Povestea zilelor săptămânii. Caracteristica fiecărei zile a săptămânii
Povestea zilelor săptămânii....

Camera Deputatilor a adoptat in 9 mai, cu 232 voturi „pentru”, 22 de voturi ”impotriva” si 13 abtineri, initiativa cetateneasca de revizuire a Constitutiei pe tema definitiei familiei, astfel ca, potrivit propunerii de modificare, alineatul 1 al articolului 48 din Constitutie urmeaza sa aiba urmatoarea forma: ”Familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie, pe egalitatea acestora si pe dreptul si indatorirea parintilor de a asigura cresterea, educatia si instruirea copiilor”.

Coalitia pentru Familie a strans un numar de 3 milioane de semnaturi, pe care le-a depus la Senat alaturi de o propunere de revizuire a Constitutiei privind definitia familiei prin care se cere modificarea articolul 48, alineatul 1, care se refera la definitia familiei. In actuala forma, acesta prevede ca "familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre soti", insa semnatarii initiativei vor ca definitia sa fie schimbata pentru a bloca orice posibilitate a legiferarii casatoriei intre persoane de acelasi sex. Astfel, initiativa prevede ca "familia se intemeiaza pe casatoria liber consimtita intre un barbat si o femeie".

Citeste si:
MAE: Restricții de circulație în mai multe puncte de frontieră cu...
MAE: Restricții de circulație...

Ambasadorii la Bucuresti a 30 de state si Reprezentanta Comisiei Europene au dat publicitatii, miercuri, de Ziua Internationala Impotriva Homofobiei, o declaratie comuna in care isi exprima sprijnul si solidaritatea pentru comunitatea LGBTI (lesbian, gay, bisexual, transgender si intersex) din Romania.

Traficul va fi restrictionat pe traseele marsurilor pe durata desfasurarii acestora

"Marsul Normalitatii” se va desfasura pe traseul Piata Victoriei - Bulevardul Lascar Catargiu - Piata Romana - Bulevardul Magheru - Bulevardul Nicolae Balcescu - Piata Universitatii - Bulevardul I.C. Bratianu - Strada Halelor - Splaiul Independentei - Aleea Dealul Mitropoliei. Benzile I si II de circulatie vor fi blocate.

De asemenea, intre orele 17.00 si 19.30, traficul rutier va fi restrictionat pe Soseaua Kiseleff de la Piata Arcul de Triumf pana la Piata Victoriei si pe strazile care acced in Soseaua Kiseleff, pentru Marsul Diversitatii.
Citeste si:
Bucureștiul dansează: Noaptea Dansului, cel mai mare eveniment de...
Bucureștiul dansează: Noaptea...

Politistii recomanda ocolirea pe ruta Piata Arcul de Triumf - Bulevardul Maresal Constantin Prezan - Piata Charles de Gaulle - Bulevardul Aviatorilor - Piata Victoriei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.