Social 19 Mai 2017 16:32 de Clara Vacaru
Tentativa de furt de arbori in padurile Sucevei, descoperita de inspectorii silvici. Peste o suta de brazi ajunsi la maturitate au fost scosi din radacini cu utilajele de hoti.

Indivizii au incercat sa dea impresia ca prapadul a fost cauzat de o furtuna, ca sa poata exploata apoi lemnul, scrie stirileprotv.ro. Anchetatorii sustin ca acest incident nu este deloc izolat.

Scena dezastrului din zona Falcau a fost filmata de cei de la Garda Forestiera de la sol, dar si cu o drona. Inspectorii din Suceava sunt primii din tara care au astfel de aparate pentru a monitoriza padurile.

In imagini se vad brazii smulsi efectiv din radacini. Sunt 140 de brazi care masoara peste 120 de metri cubi de lemn.

Inspectorii au descoperit totul in urma unui apel telefonic anonim. Dezastrul s-a intamplat intr-o padure privata. Politia face acum ancheta pentru distrugere, ca sa afle cine a doborat arborii.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.