Social 19 Mai 2017 14:41 de Clara Vacaru
Zece noi cazuri de rujeola au fost confirmate, vineri, in judetul Vaslui, la copii cu varste intre trei luni si 15 ani, acestia fiind internati la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui. Medicii spun ca niciunul dintre cei zece copii nu a fost vaccinat impotriva boliii.

Potrivit reprezentantilor Directiei de Sanatate Publica (DSP) Vaslui, cele zece cazuri de rujeola sunt la copii cu varste cuprinse intre trei luni si 15 ani, majoritatea fiind din mediul rural.

Toti copiii sunt internati in prezent in Sectia de Boli infectioase a SJU Vaslui.

Cazurile de boala au fost confirmate de Centrul Regional de Sanatate Publica Iasi, iar starea de sanatate a pacientilor nu ridica probleme”, a declarat, vineri, pentru News.ro purtatorul de cuvant al DSP Vaslui, Mihaela Topliceanu.

Joi, alti doi copii au fost internati la SJU Vaslui cu suspiciune de rujeola, probe pentru confirmarea sau infirmarea bolii fiind trimise la centrul din Iasi.

Luna aceasta, in cazul altor trei copii a fost confirmata suspiciunea de rujeola, unul dintre acestia, in varsta de cinci luni, murind la un spital din Iasi.

De la inceputul anului, in judetul Vaslui au fost confirmate 27 de cazuri de rujeola.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.