Desi Bucurestiului ii lipsesc atat de multe, Primaria isi permite sa aloce un buget de 13 milioane de euro, anual, pentru toate sectiile clubului CSM Bucuresti, noteaza jurnalistii din Suedia.

Aceasta situatie este aproape unica in Romania, potrivit adevarul.ro. Jurnalistii de la „Sportblande” au ramas impresionati de aceasta situatie: „Capitala Romaniei e una dintre cele mai sarace ale Europei. Cu toate acestea, primarul Bucurestiului plateste starurilor suedeze 100.000 de coroane lunar (n.r. – aproximativ 10.400 de euro) din bani publici, pentru handbal”.

Totodata, suedezii au remarcat ca, in loc sa produca banii pe care ii cheltuie, CSM Bucuresti ar fi preluat modelul din perioada comunismului, atunci cand „sportul era al Armatei, al Internelor si, in definitiv, al statului, noteaza sursa citata. „Sportblanden” a oferit exemplul Gabrielei Firea, care a anunat transferul lui Neagu, aratand cum politicienii din Romania se folosesc de sport pentru a-si creste popularitatea.

„Primarita Gabriela Firea a fost cea care anuntat aducerea Cristinei Neagu la CSM. E si achizitia ei, e angajata ei“, au precizat jurnalistii de la „Sportblanden”.