Social 19 Mai 2017 09:43 de Clara Vacaru
 Curtea de Apel Bucuresti va da astazi sentinta in dosarul in care fostul primar Radu Mazare este acuzat, alaturi de alte 36 de persoane, pentru retrocedarea ilegala a mai multor plaje din Constanta.

UPDATE: Curtea de Apel Bucuresti a amanat si astazi pronuntarea in dosarul in care fostul primar Radu Mazare este acuzat, alaturi de alte 36 de persoane, pentru retrocedarea ilegala a mai multor plaje din Constanta.

Instanta a incheiat in 7 aprilie dezbaterile in dosarul retrocedarii plajelor din Constanta, care se judeca de aproape noua ani la Curtea de Apel Bucuresti, pronuntarea sentintei fiind amanata de trei ori, prima data pentru 21 aprilie, pentru 5 mai si apoi 19 mai.

La ultimul termen al procesului, Radu Mazare a spus ca spera ca "expunerea media" si "incarcatura publica a procesului maraton" sa nu afecteze solutia data de catre magistrati.
Avocatii lui Radu Mazare au cerut achitarea acestuia, pe motiv ca retrocedarile s-au facut in baza votului dat de reprezentantii Consiliului Local Constanta, iar Prefectura nu a avut obiectii in urma votului.

Dosarul lui Radu Mazare

Fostul primar Radu Mazare a fost trimis in judecata de DNA in 28 octombrie 2008, alaturi de 36 de persoane, intre care fosti si actuali functionari din Primaria Constanta si Oficiul de Cadastru, mandatari si notari publici, in dosarul privind atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din municipiul Constanta, Mamaia, plaja si faleza. Prejudiciul in aceasta cauza a fost estimat de DNA la aproximativ 114 milioane de euro, din care 77,77 milioane de euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane de euro prejudiciu in dauna municipiului Constanta.

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.