Social 16 Mai 2017 17:36 de Clara Vacaru
Primarul Capitalei, Gabriela Firea, i-a transmis marti o scrisoare deschisa arhiepiscopului mitropolit de Bucuresti Ioan Robu, prin care ii cere inlocuirea lui Francisc Dobos din functia de purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucuresti, acuzandu-l de "conduita inadecvata pozitiei sale”, prin comunicate si prin postarile personale pe retelele de socializare.

"Doresc sa va inaintez pe aceasta cale un protest oficial fata de conduita domnului Francisc Dobos, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucuresti, care si-a permis sa insinueze, atat prin intermediul unor comunicate de presa oficiale, cat si al unor postari in nume personal pe retelele de socializare, ca as servi, in calitate de Primar General, anumite grupuri de interese, nenominalizate, fara a aduce vreo dovada in acest sens”, se arata in scrisoarea primarului Capitalei, Gabriela Firea, adresata Arhiepiscopului mitropolit de Bucuresti, Ioan Robu.

Firea mai spune in scrisoare ca Francisc Dobos a folosit un "limbaj trivial” la adresa sa si a raspandit "informatii trunchiate”, solicitandu-i Arhiepiscopului inlocuirea lui Francisc Dobos din functia de purtator de cuvant.

"Inca mai nutresc speranta ca aceasta conduita nu este aprobata, sau chiar incurajata de catre Inalt Preasfintia Voastra, drept care va rog sa-l inlocuiti pe dl. Dobos din pozitia de purtator de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice si sa incredintati aceasta misiune unei persoane capabile sa poarte un dialog civilizat cu publicul in general si cu autoritatile in particular, chiar si pe teme considerate sensibile”, subliniaza edilul.

Gabriela Firea invoca si un fragment dintr-o predica rostita de Ioan Robu in care acesta indeamna la "un comportament care ii este total strain subalternului Dumneavostra”: "Implor harul lui Dumnezeu pentru ca rugaciunea noastra comuna din aceste zile sa topeasca gheata inimilor noastre, sa ne apropie unii de altii pentru a ne simti tot mai mult frati intre noi, de vreme ce ne stim cu totii frati ai lui Isus Christos si impreuna, fii ai Tatalui ceresc”.

Citeste si:
Papa Francisc a acceptat demisia arhiepiscopului de Paris, acuzat...
Papa Francisc a acceptat...

Purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucuresti a avut, in ultima perioada, postari critice la adresa primarului Capitalei, referitoare la cladirea de birouri Cathedral Plaza. "Din odiseea Cathedral Plaza. Nu pot sa nu remarc ca nasa de nunta a primarului general este nimeni alta decat Daiana Voicu, cea care a construit "turnul coruptiei", Cathedral Plaza. O fi o pura coincidenta?!”, a scris preotul intr-una dintre postarile de pe Facebook, atas d si o fotografie de la nunta primarului general.

Intr-o alta postare, Francisc Dobos a scris: "Apropo, cum se spune in limba romana toapa si tupeu?!”. El a distribuit o stire despre cererea de eliberare a avizului necesar desfiintarii cladirii de birouri Cathedral Plaza pe care Primaria Capitalei a trimis-o la Ministerului Culturii, iar in acelasi timp primarul Capitalei i-a cerut arhiepiscopului Ioan Robu sa nu mai lanseze acuzatii la adresa sa. Saptamana trecuta, arhiepiscopul romano-catolic de Bucuresti Ioan Robu declara ca, in opinia sa, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, "fuge de obligatia de a da decizia de demolare” in cazul Cathedral Plaza, el explicand ca in aceasta problema nu s-a ajuns la niciun acord. El spunea ca exista o hotarare definitiva de demolare a imobilului, dar ca in aceasta problema nimeni nu vrea sa faca primul pas.
viewscnt

Citeste si:
Ce i-a cerut Gabriela Firea lui Marcel Ciolacu pentru a-și da...
Ce i-a cerut Gabriela Firea...

Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.