Social 12 Mai 2017 14:35
400 de alergatori Team HOSPICE powerd by Kaufland Romania vor lua startul in 14 mai, in Piata Constitutiei, la Semimaratonul OMV Petrom. Cu totii au decis sa se alature cauzei HOSPICE si sa dedice alergarea lor copiilor si adultilor cu boli incurabile din Romania.

Convinsi fiind ca orice om care infrunta o boala incurabila are dreptul sa se bucure de fiecare clipa cu demnitate, alaturi de cei dragi, Adina Buzatu, Bogdan Nicolai, Carmen Bruma, Carmen Negoita, Doru Todorut (Deepcentral), Florentina Opris, Gianina Corondan, Sonia Argint Ionescu si Echipa Europa FM fac parte in acest an din Team HOSPICE.

„Nu exista nimic mai pretios pe lume decat viata. Si ce poate fi mai frumos decat sa alergi pentru viata, demnitate si speranta?”, este de parere Carmen Bruma.

„Team HOSPICE iti da o stare de bine. Este ceva acolo, o motivatie aparte – pasii tai insemna sprijin pentru cineva aflat intr-o altfel de cursa, mult mai dificila”, spune Florentina Opris.

„Efortul meu la acest eveniment este unul simbolic, motivational, infim in comparatie cu demersurile HOSPICE Casa Sperantei pentru sustinerea semenilor care au nevoie de ajutorul nostru”, explica Doru Todorut (Deepcentral).

„Neimplicarea nu aduce solutii. Daca va pasa de cei din jurul vostru, trebuie sa faceti ceva atunci cand vi se ofera aceasta sansa. Este motivul pentru care facem parte din Team HOSPICE”, cred Sonia Argint Ionescu si sotul ei, Horatiu Ionescu.

„Sunt lucruri mici care fac diferenta. Gesturi simple, care aduc alinare. Sa alergi pentru a sustine o cauza in care crezi este minunat”, spune Adina Buzatu.

„Daca alergarea ta este o fapta buna, cu siguranta ai mai multa putere. Este ceea ce simt eu, facand parte din Team HOSPICE”, spune Carmen Negoita.

„Am sa alerg pana voi scoate limba de-un cot, pentru ca efortul acesta va insemna ceva. Pentru niste oameni carora boala vrea sa le ia demnitatea”, spune Gianina Corondan.

„Alerg pe 14 mai la Semimaratonul International Bucuresti pentru HOSPICE Casa Sperantei, in memoria Emiliei Duport, buna mea prietenã, care a pierdut anul acesta lupta atat de nedreaptã cu cancerul”, spune Bogdan Nicolai.

Citeste si:
Team HOSPICE a strans peste 200.000 de lei la Semimaratonul Bucuresti
Team HOSPICE a strans peste...

La semimaraton, iau parte multi dintre alergatorii care au mai avut si alte experiente legate de Team HOSPICE si care si-au gasit impreuna energia si resursele pentru a merge pana la capat intr-o astfel de competitie. Mai mult, din aceeasi echipa vor face parte si angajati ai organizatiei, dar si directorul executiv al HOSPICE, Mirela Nemtanu: „Participarea in Team HOSPICE este despre speranta si despre puterea oamenilor de a face bine celor din jurul lor. Eu am intrat in Team HOSPICE cu mult inainte de a face parte din organizatia reprezentata de aceasta echipa, pentru ca am inteles ca lupta pe care mii de oameni o duc in Romania cu o boala incurabila ar trebui sa fie lupta noastra, a tuturor. Voi alerga in Team HOSPICE si in 14 mai, impreuna cu cei dragi mie, pentru ca HOSPICE inseamna posibilitatea de a schimba vieti”.

Citeste si:
Thomas Panek, primul alergator nevazator care a terminat o cursa...
Thomas Panek, primul...

Potrivit unui comunicat remis 9am, fondurile stranse in cadrul evenimentului, dar si cele adunate de alergatorii din Team HOSPICE pe platforma galantom.ro, sunt dedicate asigurarii de servicii gratuite copiilor si adultilor care infrunta o boala incurabila. Datorita celor care cred in cauza HOSPICE, ingrijirea paliativa va juca un rol important atat in vietile celor cu o astfel de afectiune, cat si in ale celor care le sunt alaturi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.