Social 12 Mai 2017 11:34 de Clara Vacaru
Un batran de 80 de ani, care incepuse sa intre in putrefactie la cinci zile dupa ce a murit la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, a fost investigat medical in sicriu de catre un echipaj al Serviciului Judetean de Ambulanta, dupa ce rudele au sunat de mai multe ori la numarul de urgenta 112 si au anuntat ca barbatul misca si respira.

Potrivit reprezentantilor Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ) Vaslui, echipajul cu medic a mers in localitatea Vovriesti pentru a raspunde unei solicitari facute prin numarul de urgenta 112 de catre fiica batranului, care a afirmat ca tatal sau, mort de cinci zile, a miscat un deget. Mai mult, femeia i-a spus dispecerului de serviciu ca a facut si testul cu oglinda si a observat ca aceasta s-a aburit, semn ca barbatul aflat in sicriu ar respira.

In consencita, echipajul SAJ Vaslui care s-a deplasat la caz a facut investigatiile medicale pentru a constata daca cele observate de catre fiica batranului de 80 de ani se confirma.

Am facut o electrocardiograma si i-am aratat femeii pe monitor ca persoana aflata in sicriu nu are activitate cardiaca. Faptul ca defunctul nu mai era rigid, asa cum au spus, printre altele, la numarul de urgenta 112, este explicata prin faptul ca incepuse sa intre in putrefactie. Intelegem ca este greu sa treci peste pierderea unei fiinte dragi, dar ar trebui ca oamenii sa-si gestioneze aceste momente astfel incat sa nu mai fim nevoiti sa blocam un echipaj medical pentru a demonstra ca o persoana este decedata”, a declarat, vineri, pentru News.ro directorul medical al SAJ Vaslui, Ana Maria Ungureanu.

Barbatul de 80 de ani murise, in urma unor probleme cardiace, la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, cadrele medicale de la aceasta unitate fiind cele care i-au eliberat certificatul constatator de deces.


Despre autor:

Clara Vacaru
Clara Văcaru a revenit in echipa 9am in anul 2022, după o pauză de doi ani. Pasionată de știri de când se știe, a terminat Facultatea de Jurnalism și lucrează în presă de peste 10 ani.
Crede cu tărie că “informația este putere” și visează ca, în viitor, să aibă o afacere în domeniul educației.
Mai multe

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.