Social 10 Mai 2017 12:42
Elevii romani care au participat la Olimpiada Asiatica de Fizica - APhO, desfasurata intre 1 si 9 mai la Yakutsk, in Federatia Rusa, au reusit sa obtina rezultate de exceptie: o medalie de aur si doua de argint. Pregatirea elevilor romani care au facut parte din echipa Romaniei a fost sustinuta de Banca Comerciala Romana si Fundatia eMAG, prin intermediul programului Hai la Olimpiada!.

Razvan Radu, elev in clasa a XII-a, a reusit sa obtina cel mai bun rezultat: medalia de aur. Medalii de argint au obtinut Anca Dragulescu - clasa a XII-a si Petru Cotrut - clasa a XI-a. Anca Dragulescu a primit si o distinctie speciala: Special Prize for the best result of a female contestant in Asian Physics Olympiad - premiul pentru cea mai creativa participanta la Olimpiada.

„Impreuna cu BCR, am devenit principalii sustinatori pentru participarea echipelor romanesti de fizicieni la Olimpiada Asiatica acum trei ani. Coordonatorul lotului de Fizica, domnul profesor Adrian Dafinei, ne-a explicat ca la acest concurs participa cele mai bune echipe din lume si ca aceasta invitatie - a unei echipe europene - este cu totul exceptionala si reprezinta un gest de mare apreciere din partea organizatorilor. Am decis sa le oferim toata sustinerea de care aveau nevoie si ne bucuram ca le-am putut fi aproape! Imi doresc foarte mult ca, in scurt timp, sa primeasca toata recunoasterea pe care o merita si sa devina profesionistii desavarsiti de care avem nevoie. Ii felicitam pe elevi pentru rezultatele obtinute si le multumim profesorilor pregatitori pentru timpul, eforturile si daruirea investite in cultivarea talentului acestor copii!”, potrivit lui Tudor Vlad, Presedintele Fundatiei eMAG pentru Educatie.

„Ii felicitam pe toti olimpicii care au crezut in ei si ne-au demonstrat ca doar increderea in fortele proprii, puterea de munca si determinarea ne conduc spre performanta adevarata. BCR a fost si ramane alaturi de copiii si tinerii care obtin rezultate atat la nivel national, cat si international. Suntem mandri de ei si credem ca Romania are nevoie de astfel de oameni care cred ca, prin fortele lor, pot transforma societatea din care fac parte. Performerii de astazi sunt liderii de maine si nu putem decat sa le fim recunoscatori lor si profesorilor care ii pregatesc pentru toate eforturile depuse si pentru ca nu renunta niciodata, indiferent cat de greu ar fi”, a declarat Nicoleta Deliu, Sef Departament Comunicare Corporativa si Afaceri Comunitare, BCR.

Potrivit unui comunicat remis 9am, datorita rezultatelor foarte bune obtinute pana in prezent, Romania este singura tara din afara Asiei care a fost invitata, pentru al treilea an consecutiv, sa participe la Olimpiada Asiatica de Fizica. Competitia a reunit 24 de tari, fiecare tara fiind reprezentanta in concurs de catre un numar de opt participanti.

Citeste si:
Efectele economice ale războiului din Israel. Violențele vor...
Efectele economice ale...

Banca Comerciala Romana si Fundatia eMAG, prin programul Hai la Olimpiada!, vor sustine si pregatirea echipei care va reprezenta Romania la prima editie a Olimpiadei Europene de Fizica, care va avea loc intre 20 si 24 mai in Estonia, si participarea lotului Romaniei la Olimpiada Internationala de Fizica, care va avea loc in luna iulie in Indonezia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.