Social 5 Mai 2017 09:40
Studentii Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din cadrul Universitatii "Babes-Bolyai" (UBB) Cluj-Napoca pot sa isi aduca animalele de companie, cainii si pisicile, la cursuri si invata, astfel, sa inteleaga mai bine si sa descifreze comportamentul acestora.

Conferentiarul universitar Alina Rusu, de la Departamentul de Psihopedagogie Speciala al Facultatii de Psihologie si Stiinte ale Educatiei din cadrul UBB a declarat, joi, ca studentii, prin faptul ca isi aduc propriile animale, nu mai sunt stresati ca acestea ii asteapta acasa si sunt mai atenti la curs.

"Cursurile la care studentii pot sa isi aduca animalele de companie, fie ca vorbim de caini sau pisici, este cel de Psihologie Animala pentru cei de anul I, de Terapie Asistata de Animale pentru persoanele cu nevoi speciale de la masteratul de Consiliere si Asistenta Psihopedagogica si un curs post-universitar.

Studentii sunt foarte atenti, nimeni nu se plictiseste si nu simti ca ai fi deranjat intr-un anumit fel. Animalele, conform studiilor, contribuie la cresterea atentiei lor executive si la o stare de bine.

Aducandu-si propriile animale, studentii nici nu sunt stresati ca acasa ii asteapta cineva, ca animalele lor ar putea avea anxietate de separare, iar astfel invatam impreuna sa intelegem mai bine si sa descifram comportamentul animal. Se creeaza o legatura mai stransa intre ei, iar, pe langa aceasta, animalele de companie beneficiaza de socializare, de sensibilizare la expunere cu alte animale si alte persoane straine", a spus Rusu.

Potrivit acesteia, prezenta animalelor de companie la cursuri a dus la o crestere a implicarii studentilor in procesul educational.

"Am putut sa vad la studentii de la acest curs ca in materialele de evaluare la examenul de psihologie animala sunt mult mai participativi, mai implicati.

Au de facut un proiect, de observare a animalului timp de o zi, iar toate proiectele sunt de punctaj maxim. Am observat ca a crescut foarte mult numarul studentilor care opteaza pentru acest curs, care este o disciplina optionala.

La curs participa de la 50 pana la 150-200 de studenti, si nu numai de la Facultatea de Psihologie, ci si de la facultatile de Istorie - Filozofie sau Fizica ale UBB, dar si de la Facultatea de Medicina Veterinara a USAMV", a mentionat Rusu, citat de Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.