Social 2 Mai 2017 16:09
Timisoara, primul oras de la noi din tara care a purtat titlul Capitala Tineretului din Romania in perioada 2 mai 2016-1 mai 2017, a predat stafeta catre Bacau, care a preluat oficial titlul incepand cu 2 mai 2017.

Trecerea titlului Capitala Tineretului din Romania de la Timisoara la Bacau a fost marcata prin Caravana Tinerilor, un eveniment simbolic care a inceput la Timisoara, pe 1 mai, si care s-a incheiat la Bacau, pe 2 mai.

Pe 1 mai, tineri din toata tara s-au reunit la Timisoara, ca sa-i felicite pe colegii lor din municipiu pentru activitatile si schimbarile realizate pe parcursul anului in care Timisoara si-a asumat editia pilot a programului Capitala Tineretului din Romania.

De la Timisoara, Caravana Tinerilor a ajuns la Bacau, ca sa fie alaturi de tinerii bacauani la inceputul de drum al noii Capitale a Tineretului din Romania. La sosirea in oras, acestia au amplasat steagul Capitalei Tineretului din Romania pe cladirea Primariei Municipiului Bacau.

16 iulie - data limita pana la care pot fi depuse candidaturile pentru Capitala Tineretului din Romania intre 2 mai 2018 si 1 mai 2019

Preluarea oficiala a titlului a fost anuntata in cadrul unei conferinte de presa, care a avut loc pe 2 mai, in Bacau. Cu aceasta ocazie, Guvernanta programului, formata din Consiliul Tineretului din Romania (CTR), Federatia Tinerilor din Cluj (FTC), Grupul PONT si Banca Comerciala Romana (BCR), a lansat si competitia din acest an pentru desemnarea urmatoarei Capitale a Tineretului din Romania, in perioada 2 mai 2018-1 mai 2019.

Competitia pentru titlul Capitala Tineretului din Romania se va desfasura in doua runde

Data limita pana la care pot fi depuse candidaturile pentru runda intai este 16 iulie, ora 23:59, la adresa de mail haisavorbim@capitalatineretului.ro, potrivit regulamentului de Inscriere in competitie - www.capitalatineretului.ro/apel -, publicat marti, 2 mai. Pana pe 15 iunie va fi anuntata si valoarea premiului pe care Guvernanta programului il va acorda orasului castigator
Citeste si:
Wizz Air închide baza aeriană din Bacău. Cum își pot recupera...
Wizz Air închide baza aeriană...

Dosarul de candidatura - www.capitalatineretului.ro/capitalatineretului_apel2018_formularcandidatura_runda1 -pentru prima runda trebuie sa respecte regulile de inscriere in competitie:

  • sa includa formularul de candidatura, format dintr-o serie de documente: fisa tehnica de identificare a candidatului, motivatia, situatia curenta a orasului, conceptul programului propus, managementul si participarea tinerilor, si alocarea si atragerea resurselor;
  • sa includa declaratia de intentie scanata cu privire la dorinta municipalitatii de a candida, asumarea continutului candidaturii din prima runda si asumarea intocmirii unei candidaturi complete in cazul selectarii pentru runda a doua (semnata de reprezentantul legal al municipalitatii);
  • sa includa declaratia de sprijin scanata din partea unei structuri de tineret reprezentative la nivelul localitatii (sau din partea unei coalitii formate de organizatii de tineret pentru aceasta cauza, daca nu exista o structura de reprezentare la nivel urban).
Potrivit unui comunicat remis 9am, toate orasele inscrise vor fi instiintate despre primirea si eligibilitatea candidaturilor, iar finalistele vor fi anuntate pe 15 august. Pentru runda a doua, orasele care vor ramane in competitie vor trebui sa depuna dosarele de candidatura complete pana pe 15 octombrie, ora 23:59. Orasul castigator va fi anuntat in data de 12 noiembrie, in cadrul unui eveniment festiv ce va avea loc la Bacau.
Citeste si:
Constanta este noul oras castigator al titlului "Capitala...
Constanta este noul oras...

Mai multe informatii despre documentele necesare inscrierii in competitie, despre criteriile ce trebuie indeplinite pentru depunerea candidaturii, despre competitie si despre program sunt disponibile pe site-ul www.capitalatineretului.ro.

Editia din acest an a programului Capitala Tineretului din Romania a primit Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis, recunoastere care confirma atat valoarea ideii care sta in spatele programului, cat si succesul fazei pilot.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.