Social 1 Mai 2017 11:57
Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat la un post de televiziune ca s-a dispus cercetarea disciplinara a politistului care nu l-a amendat pe soferul care a dat jos din autobuz un nevazator pentru ca era insotit de un caine ghid.

Carmen Dan a informat ca au au avut loc audieri in acest caz, inclusiv Petru Iordache, nevazatorul din Pascani oferind declaratii autoritatilor, scrie digi24.ro.

”Deja sunt configurate concluziile acestor verificari, in sensul ca soferul de autobuz care a avut un comportament atat de inacceptabil a fost sanctionat, politistul urmeaza sa fie supus unei cercetari disciplinare atat din punct de vedere al comportamentului, dar si al modului in care s-a prezentat in situatia respectiva. Nu pot fi tolerate genul acesta de abordari”, a declarat Carmen Dan.

Pe langa amenda aplicata cu intarziere, soferul risca si o sanctiune din partea CNCD. ”S-a decis sa se faca o sesizare si la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii pentru ca sunt competenti sa dispuna masuri in ceea ce priveste aceasta discriminare”, a subliniat ministrul de Interne.

Citeste si: Carmen Dan a dispus verificari in cazul unui nevazator dat jos dintr-un autobuz pentru ca era insotit de un caine ghid


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.